ПОСТУПИВСЯ, АЛЕ НЕ ПРОГРАВ

ПОСТУПИВСЯ, АЛЕ НЕ ПРОГРАВ

Один із кращих на сьогодні новоград-волинських бійців кіокушин-карате Андрій Касянчук, на жаль, не зумів скористатися шансом здобути пряму путівку на чемпіонат світу з цього виду спорту. Підсумок виступу Андрія на чемпіонаті України серед дорослих, що відбувся у Києві 15-16 травня, — третє місце. А на включення до складу збірної отримували право лише фіналісти.
Втім, як повідомив Олександр Гордієнко, під керівництвом якого тренується Андрій Касянчук, для спортсмена ще не все втрачено. Річ у тому, що Андрій, хоча й був змушений за підсумками півфінального бою до фіналу пропустити суперника, загалом цей двобій провів упевненіше. Два рефері засвідчили його перемогу, ще двоє — нічию. Головний суддя — теж зафіксував рівність сил. Таким чином, за правилами, каратистам довелося пройти додаткову процедуру — зважування: хто легший, тому й битися у фіналі. Ось лише за цим показником і поступився Андрій Касянчук. Його суперник зумів скористатися таким «подарунком» сповна. І переміг у вирішальній дуелі.
Тож, український бомонд зі світу кіокушин-карате всерйоз допускає можливість проведення додаткового міні-турніру за участю трьох кращих бійців цієї категорії (до 90 кілограмів), під час якого й буде визначено достойних захищати честь України на світовому чемпіонаті.
У поєдинку за третє місце Андрій Касянчук досяг беззаперечної перемоги. Так само потужно він провів і попередній поєдинок. Так що шанси потрапити на світову першість ще є. Потрібно вірити у свої сили і сподіватися на здоровий глузд спортивних функціонерів.
Олег БРЮХАНОВ