НА РАДІСТЬ МАМАМ І МАЛЮКАМ

НА РАДІСТЬ МАМАМ І МАЛЮКАМ

17 липня Житомирському обласному центру охорони здоров’я матері і дитини виповнилося 5 років. Очолює цей заклад наш земляк, колишній головний лікар Новоград-Волинського міськрайТМО Ю.Р.Вайсберг. Саме завдяки його наполегливості та ентузіазму за ці 5 років заклад вийшов на якісно високий рівень надання медичної допомоги і нині тут приймається третина всіх пологів Житомирщини.
З нагоди 5-річчя відбулися урочистості, на які завітали голова обласної ради Віталій Француз, начальник обласного управління охорони здоров’я Олександр Толстанов, депутат Верховної Ради України Микола Рудченко та багато інших почесних гостей. Також зібрався практично в повному складі (крім тих, хто працював на зміні) весь майже півтисячний колектив Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері і дитини.
Запрошені мали можливість переглянути відеофільм про роботу Центру, а також познайомилися з показниками, які красномовно свідчать про те, що цей заклад охорони здоров’я з кожним роком стає все популярнішим не лише на Житомирщині, а й на теренах всієї України. За п’ять років кількість пологів тут виросла майже удвічі, спеціалісти закладу постійно підвищують свій професійний рівень, і 80 відсотків лікарів тут мають першу і вищу категорії. Заклад обладаний найсучаснішою апаратурою, аналоги якої є лише в деяких країнах Європи.
Крім того, тут впроваджується якісно новий підхід до пологів як до природного фізіологічного процесу, а для мам і малюків створені надзвичайно комфортні умови та сприятлива психологічна атмосфера.
У своєму вітальному слові Юрій Вайсберг розповів про те, що попереду ще багато роботи, багато задумів і планів. Щиро бажаємо нашому земляку та колективу, який він очолює, успіхів!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото автора