В ЩАСЛИВУ ПУТЬ, ВИПУСКНИКИ!

В ЩАСЛИВУ ПУТЬ, ВИПУСКНИКИ!

Сонячні погожі червневі дні вже традиційно кличуть у дорогу випускників — на цьому тижні вони кружляли на випускних балах, зустрічали світанок, прощалися зі шкільними друзями та вчителями. Прощалися зі школою з деяким сумом, але, водночас, з радістю та оптимізмом очікуючи на день прийдешній, що дасть їм путівку в самостійне доросле життя.
Цього року школи Новоград-Волинського міста і району випустили у доросле життя майже тисячу одинадцятикласників. І вже традиційно, 23-24 червня, відбувся День випускника.



23 червня День випускника святкували вихованці шкіл району. Цього року на Новоград-Волинщині претендентами на золоті та срібні медалі стали 33 учні. За особливі успіхи в навчанні ці діти отримали грамоти, котрі вручив їм голова Новоград-Волинської РДА Микола Іванюк — він щиро привітав випускників зі святом та побажав їм всього найкращого у дорослому житті. Також з вітальним словом виступили голова районної ради Віктор Гончарук та начальник районного відділу освіти Олександр Антипчук.
А розпочалося дійство того дня біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де були покладені квіти шани, і звідки вирушила святкова хода до пам’ятника Лесі Українці. Тут також відбулося покладання квітів, а у міському Палаці культури розпочалися урочистості. Діти заходили до Палацу під вишитими рушниками, що символічно тримали їх батьки.
Зі сцени лунали вітання від вчителів, батьків, керівників підприємств району. Поряд з вітальними словами проходив концерт, учасниками якого були учні районних шкіл. А коли пролунала пісня «Вчителько моя», то на знак шани весь зал піднявся і підхопив ці красиві, душевно-щемні рядки.
24 червня у святковому параді центральною вулицею міста йшли випускники міських шкіл: від Парку культури до площі Лесі Українки, де і відбулися урочистості. Міський голова привітав юних новоград-волинців з успішним закінченням школи та вручив 28 золотих та срібних медалей найуспішнішим. Депутат міської ради Олександр Гарбовський зачитав вітання від нашого земляка — Голови Верховної Ради Володимира Литвина.
Подивитися на це незабутнє дійство — День випускника — прийшли не лише друзі, близькі та рідні юних новоград-волинців, які прощалися зі школою, а й тисячі жителів міста, які просто заполонили тротуари вулиці, що нею крокували горді, усміхнені і трішки збентежені вчорашні учні, а нині — юна надія нашої держави. Ким вони стануть? Практично кожен вже знає відповідь на це питання, але попереду — вступ до вузів, і хочеться щиро побажати всім випускникам успіхів!
Лариса ГЕМБАРСЬКА