Звільнено особу від кримінальної відповідальності, у зв’язку з примиренням із потерпілим

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення під час розгляду в суді кримінального провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що 12.12.2019 року, близько 18 години 40 хвилин, громадянин М., керуючи технічно справним автобусом МАИ-АОЗ, реєстраційний номер ББТ-16214, здійснював перевезення пасажирів за міжнародним маршрутом «Павлоград — Познань».
Рухаючись вказаним транспортним засобом у темну пору доби по виїзній дорозі поблизу с.Майстрова Новоград-Волинського району Житомирської області, у правій смузі руху в напрямку на автодорогу «Київ — Чоп», водій М., у порушення вимог: п.2.3. б), п.12.1, п.12.9.6) та вимог дорожнього знака 3.29 ПДР України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №1306, не врахував дорожньої обстановки, у результаті чого допустив виїзд керованого ним автобуса за межі проїжджої частини ліворуч за напрямком руху.
Унаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди пасажиру автобуса, громадянину Т., були заподіяні середньої тяжкості тілесні ушкодження за ознакою тривалого розладу здоров’я.
За результатами розгляду кримінального провадження Новоград-Волинським міськрайонним судом винесено ухвалу, відповідно до якої обвинуваченого М., який учинив уперше необережний нетяжкий злочин та відшкодував завданий збиток, звільнено від кримінальної відповідальності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, у зв’язку з примиренням винного з потерпілим.
Д.ГРЕСЬКО, прокурор Новоград-Волинської місцевої прокуратури