ПРИСЯГАЛИ «ЗАПАСНІ»

ПРИСЯГАЛИ «ЗАПАСНІ»

Цими днями 29 молодих офіцерів запасу, котрі пройшли навчальний збір на базі 30-ї окремої механізованої бригади, склали присягу на вірність Україні. Всі вони — студенти житомирських вищих навчальних закладів. Військову підготовку за програмою офіцерів запасу проходили у Житомирському військовому інституті Національного авіаційного університету.
Після двох років теоретичного навчання юнаки зіткнулися із 25-денним випробуванням справжньою службою — вдихнули пороху стрілецької зброї, опанували роботу з мотострілковою технікою. Зрештою, відчули на собі всі реалії несення військової служби.
Як розповідають офіцери-викладачі, на їхній пам’яті це перший випадок за останні роки, коли майбутніх офіцерів запасу залучають до проходження навчального збору на базі військової частини. У цьому військові зі стажем вбачають суцільний позитив. Адже, якою б досконалою не була теоретична підготовка, без практичних навичок вона мало чого варта.
Присяга для «запасних» нічим не відрізнялася від аналогічних заходів за участю бійців строкової служби. Прозвучали привітання від командування військової частини, ветеранів, солдатських матерів, духовенства.
У своїх промовах командири наголошували, що офіцер запасу повинен у будь-який момент бути готовим до виконання свого військового обов’язку. І статус «запасного» в жодному разі не слід сприймати як такий, що ні до чого не зобов’язує.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА