РОЗПОЧАЛИСЯ ЗМАГАННЯ ОБЛАСНОЇ СПАРТАКІАДИ ШКОЛЯРІВ

Першим видом спартакіадних стартів стали зональні поєдинки футбольних збірних. У гості до міських футболістів 1993-1994 р.н. приїхали їхні ровесники з Баранівки та Романова. Матчі, що проводилися за коловою системою, відзначалися неабияким психологічним та фізичним напруженням, адже за один ігровий день кожній з команд слід було зіграти по дві гри. Наші південні сусіди у поєдинку між собою не виявили переможця — «суха» нічия 0:0.
Господарі турніру в наступній грі не залишили шансів збірній Романівського району, перегравши суперника з рахунком 3:1. У вирішальному матчі, де розігрувалася єдина путівка до фінальної частини спартакіади, вихованці керівника гуртка міського ДЮКФП В.А.Блізніченка, поступаючись по ходу гри баранівським футболістам в один гол, все ж зуміли добитися необхідного результату, забивши такий потрібний м’яч з одинадцятиметрової позначки.
У підсумку — нічия 1:1. І наші земляки представлятимуть Новоград-Волинський у фіналі. Після закінчення змагань директор ДЮКФП М.В.Кащук так прокоментував хід турніру:
«Гравці нашої команди добилися права грати у фіналі, молодці. Нічийний результат у вирішальному матчі слід пояснити певною втомою юних спортсменів. Адже лише декілька днів тому команда успішно зіграла у матчі дитячої футбольної ліги Житомирщини, перемігши представників з м.Житомира. А у складі шкільних збірних юнаки змагаються у міській спартакіаді школярів, тож для повного відновлення часу замало. Однак я впевнений, що до початку фінальної частини вихованці клубу будуть у повній кондиції».
Ще один зональний турнір, де виступали представники Новоград-Волинського району, пройшов у смт.Ємільчине. Там грали чотири команди, тож дуже важливо було вдало провести перший матч, своєрідний півфінал, переможець якого здобув право грати за вихід до фіналу. Збірна району була сформована на базі Городницької ЗОШ, де працює керівником футбольного гуртка В.П.Білий. Перший матч пройшов під диктовку його вихованців, яким вдалося забити два «сухих» голи у ворота збірної Олевського району. Суперником у вирішальному матчі наших земляків стала збірна Лугинського району, яка у серії післяматчових пенальті перемогла команду господарів.
А долю поєдинку та фінальної перепустки вирішив єдиний гол, що його вдалося провести у сітку воріт суперника нападнику Юрію Череновичу. До речі, на рахунку цього швидкого та технічного гравця усі голи, що їх забила збірна у цих змаганнях. Що ж, побажаємо Юрію вдалих ударів у фіналі спартакіадних змагань.
* * *

Якщо в обласних змаганнях результати будуть відомі через два тижні, то у футбольному турнірі за програмою спартакіади школярів Новоград-Волинського району серед команд І-ІІ ступенів акредитації призери уже відомі.
Переможці чотирьох зональних турів зустрілись на стадії 1/2 фіналу, щоб виявити переможців. Гравці спортивного клубу Кленівської НСШ, продемонструвавши хорошу результативність, перемогли юнаків з с.Варварівка з рахунком 4:1.
Більш гострим був матч між командами Наталівської та Борисівської шкіл. Основний час зафіксував бойову нічию 1:1. А футбольну лотерею у вигляді одинадцятиметрових ударів виграли борисівці.
У фінальній грі було забито шість голів, однак цей результат приніс лише нічию 3:3, а досвід пробиття серії пенальті знову став у пригоді футболістам з с.Борисівка. Готував команду до фінальних матчів вчитель фізкультури І.М.Пилипчук.
Срібними призерами стали юні спортсмени з с. Кленова (вчитель О.В.Ковальчук), замкнули трійку призерів представники Варварівської школи, котрі завдали поразки суперникам із с. Наталівка з рахунком 2:1.
Інформацію про підсумки змагань надав методист районного методичного центру В.П.Горбовський.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ