В ГОСТЯХ — ЯК УДОМА

П’ятого грудня відбувся відкритий кубок міста Баранівка з кіокушин-карате. Голова обласної федерації з цього виду спорту Олександр Гордієнко відзначив, що турнір за спортивним рівнем можна поставити в один ряд із чемпіонатом області. Адже участь у ньому взяли команди Баранівки, Новограда-Волинського й Бердичева — усіх трьох осередків кіокушин-карате, що діють на Житомирщині.
Загалом учасниками турніру стали 85 спортсменів, 40 із них — з Новограда-Волинського. До змагань залучили всі вікові категорії — від наймолодших, кому виповнилося всього шість років, до дорослих. Організатори поставили перед собою дві головні цілі. Насамперед, визначитися зі складом збірної Житомирської області перед стартом на чемпіонаті України. У той же час — надати можливість молоді (адже для когось це взагалі були перші такого рівня змагання) «понюхати пороху» серйозних поєдинків.
Новоград-волинці в сусідньому містечку не стушувалися. Хоча змагання й проходили не в рідних для них спортивних залах, почували себе впевнено, майже як удома. Тому переконливе свідчення — 36 призових місць.
Переможцями у своїх категоріях стали: Лілія Ботіна, Євгенія Панова, Ірина Похотюк, Віталій Синицький, Антон Сергієнко, Володимир Ратушинський, Гліб Степанов, Олександр Козубяк, Роман Бучовський, Олександр Гусєв, Єгор Сорочинський, Ігор Дюбо, Сергій Венгер, Іван Пилипчук.
Ще дванадцять спортсменів завершили виступи у статусі фіналістів турніру. Це — Вікторія Хоменко, Віктор Калатинець, Володимир Янчук, Микита Савчук, Роман Карпішин, Ігор Мисник, Богдан Борисюк, Олег Кузьминчук, Ярослав Колосович, Володимир Корнійчук, Юрій Забережний, Павло Сахарук.
Треті місця здобули: Катерина Ботіна, Ірина Супрункова, Тетяна Колчук, Влад Борисюк, Микита Левкович, Андрій Проводнюк, Микита Політучий, Ярослав Бучовський, Сергій Кульков, Володимир Гусєв.
Усіх, хто потрапив у призери, відзначили грамотами і медалями. А переможців — ще й солодкими призами від спонсора турніру, компанії «Конті».
Досягнень новоград-волинців сповна вистачило для першого командного місця. А тепер кращі з них готуються до більш відповідальних змагань — чемпіонату України з кіокушин-карате, що пройде найближчими днями у Тернополі. Житомирщина на всеукраїнській першості предстане командою у складі 20 спортсменів. Восьмеро з них — представники Новограда-Волинського, — повідомив кореспонденту «ЗІ» Олександр Гордієнко.
Олег БРЮХАНОВ