«ОРДАНА» — НА СЦЕНІ ПАЛАЦУ «УКРАЇНА»

«ОРДАНА» — НА СЦЕНІ ПАЛАЦУ «УКРАЇНА»

Справжній талант воістину не знає меж. Це вкотре доводить народний дитячий фольклорний ансамбль «Ордана», який, щойно взявши участь у творчому звіті Житомирської області (що проходив на головній сцені нашої держави — у Національному Палаці «Україна»), 9 січня був запрошений до Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» на Різдвяну коляду Всеукраїнського дитячого фольклорного фестивалю «ОРЕЛІ».
Сакральне і таємниче, дзвінке і світле Різдво на Україні збирає на спільну Святу Вечерю та на спільну коляду українські родини з усіх куточків світу. На фольклорному фестивалі звучали колядки та різдвяні піснеспіви у виконанні дитячих та молодіжних фольклорних гуртів. Увагу відвідувачів привертали майстер-класи від народних майстрів, котрі працювали із соломою та тістом, виготовляли традиційні різдвяні писанки, готували страви до свят-вечірнього столу. Всі бажаючі мали змогу придбати цікаві тематичні літературні доробки, інформаційні матеріали.
Цікавий ляльковий вертеп був представлений фольклорним гуртом «Цвітень».
Участь у фестивалі взяли також українські письменники, мистецтвознавці, літератори та науковці.
Унікальним та захоплюючим був виступ народного дитячого фольклорного ансамблю «Ордана», керівниками якого є Заслужений працівник культури України Віра Матвійчук та педагог-репетитор Галина Кучинська. Колектив був єдиним представником Житомирщини на цьому фестивалі. Більша частина виступу ансамблю була побудована на самобутньому місцевому матеріалі, що викликало неабияку увагу з боку глядачів та засобів масової інформації. Не залишилися поза увагою і оригінальні костюми, і манера сценічної культури учасниць.
Після виступу колективу директор НЦНК «Музей Iвана Гончара» Петро Гончар вручив Подяку колективу та різдвяні подарунки кожному учаснику. Отримавши високу оцінку своєї майстерності, колектив був запрошений на фестиваль дитячої творчості, який проходитиме в м. Київ у червні цього року. Варто відзначити, що діти також отримали незабутнє враження від участі в заході, що завжди дає їм великий позитивний заряд для подальшої творчості.
Тетяна КОВАЛЕТОВА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради