ЗВЕРТАЄМОСЯ ДО ВОДІЇВ МОПЕДІВ!

Незважаючи на організаційно-практичні заходи, що вживаються підрозділами ДАІ, в поточному році ситуація з аварійністю на автошляхах області залишається складною. Простежується значне збільшення числа ДТП за участю пішоходів, велосипедистів та водіїв транспортних засобів з об’ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів. Такі пригоди, як правило, трапляються в вечірній та нічний час. На території міста Новограда-Волинського та район з участю мопедів, скутерів за сім місяців поточного року трапилось 12 дорожньо-транспортних пригод, з них 13 чоловік отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, один на місці пригоди загинув.
Особливої гостроти ця проблема набула з початком літнього сезону. Такий стан склався через відсутність елементарної підготовки водіїв мопедів, незнання ними вимог Правил дорожнього руху, а нерідко, й керування без мотошоломів та в стані алкогольного сп’яніння.
З метою попередження дорожньо-транспортних пригод у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, спрямовану на підготовку населення до безпечної участі в процесі дорожнього руху, формуванню у всіх його учасників свідомого ставлення до виконання чинних правил, норм і стандартів, вихованню у водіїв почуття високої відповідальності та дисциплінованості при керуванні транспортними засобами. 26.06.2008 року на сесії обласної ради було прийнято рішення «Про затвердження Порядку реєстрації транспортних засобів, об’єм двигуна яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, видачі талона про реєстрацію, державних номерних знаків та картки водія на право керування транспортним засобом після складання письмового тесту з Правил дорожнього руху», аналогічне рішення прийнято Новоград-Волинською міською та районною радами. Дані рішення набули сили з 01.08.2008 року.
За порядком реєстрації транспортних засобів, об’єм двигуна яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, видачі талона про реєстрацію, державних номерних знаків та картки водія на право керування транспортним засобом звертатись до Новоград-Волинського РЕП за адресою: вул.Ушакова, 44, м.Новоград-Волинський (прийомні дні вівторок, четвер, п’ятниця, субота).
Державтоінспекція