РОЗВІДНИКИ ПРОТИ БОКСЕРІВ

Справжній розвідник — це ще й хороший боєць, здатний при виконанні бойового завдання застосувати прийоми рукопашного бою. Це твердження — як аксіома, ні в кого не повинно викликати сумніву. Тому програмою підготовки військовослужбовців 54-го окремого розвідувального батальйону, що дислокується в Новограді-Волинському, передбачено вивчення бойових мистецтв.
Щоб бійцям надати можливість перевірити свій рівень підготовки, за ініціативи командира військової частини, підполковника В.І.Ткача та начальника фізичної підготовки і спорту розвідбату, старшого лейтенанта С.О.Кулькова, було вирішено провести низку внутрішніх турнірів — із боксу, кікбоксингу, боротьби самбо і рукопашного бою. Серію турнірів розпочали із боксу. Для підняття іміджу змагань їх влаштували у Центрі бойових мистецтв, що діє з осені минулого року у мікрорайоні «Морське».
На правах господарів Центр бойових мистецтв теж заявив на змагання свою команду. Від розвідників було шість команд. Тож, загалом у трьох вагових категоріях суперничали 25 чоловіків.
Перше командне місце здобули господарі. Павло Сахарук у ваговій категорії понад 80 кг. та Олександр Фомін у категорії до 80 кг. посіли перші місця. Сергій Венгер (до 70 кг.) став другим.
Із числа розвідників кращим на турнірі з боксу став Юрій Матюшин, який досяг перемоги у категорії до 70 кг. Андрій Назимок (до 80 кг.) та Андрій Воронюк (понад 80 кг.) задовольнилися званнями віце-чемпіонів.
Змагання виправдали себе з різних сторін. Зокрема, і в плані видовищності. Відтак, десяткам глядачів і вболівальників нудьгувати не довелося. На щастя, обійшлося без травм — усі учасники живі-здорові. Дехто, правда, з синцями. Але в контактних видах спорту, звісно, без цього ніяк.
Підводячи підсумки турніру, як керівник Центру бойових мистецтв Олександр Гордієнко, так і командування розвідбату, зійшлися на думці, що ці змагання — взаємовигідні. Адже додаткові спаринги корисні і для спортсменів, і для військових, тим паче — розвідників. За тиждень-два очікується черговий такий турнір. Цього разу — з кікбоксингу.
Олег БРЮХАНОВ