«ФЛАГМАН СУЧАСНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ»

«ФЛАГМАН СУЧАСНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ»

12 лютого 2010 року в м.Київ у приміщенні Будинку вчителя відбулась урочиста презентація книги «Флагман сучасної освіти України — 2009» та вручення лауреатам відзнак і дипломів. Лауреатами стали кращі заклади освіти України, серед яких є навчальні заклади міста Новограда-Волинського — НВК «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня» та Палац шкільної молоді. На церемонію нагородження, яка стала заключним етапом другого загальноукраїнського проекту у галузі освіти «Флагман сучасної освіти України», була направлена делегація з нашого міста у складі спеціаліста управління освіти і науки Валентини Найдюк, директора навчально-виховного комплексу Юрія Рошки та директора Палацу шкільної молоді Ольги Добровольної (на фото).
Мета проекту — гідне представлення позитивного іміджу кращих навчальних закладів України, діячів освіти і науки. Лауреатів, які отримали відзнаки та дипломи, визначали шляхом опитування серед органів державного управління, асоціацій, спілок, громадських об’єднань, авторитетних фахівців.
У церемонії взяли участь представники Академії педагогічних наук України, Асоціації керівників шкіл України, народні депутати, представники ділової громадськості, видатні діячі освіти і науки.
Основні завдання проекту — це широке розповсюдження інформації про стан і перспективи розвитку у сфері освіти і науки України, підтримка розвитку вітчизняної науки, наукових розроблень, які є конкурентоспроможними на світовому ринку, залучення вітчизняних і закордонних інвестицій у системі освіти і науки України, створення позитивного іміджу України та висвітлення діяльності кращих освітніх і наукових закладів, видатних особистостей у сфері освіти і науки, відзначення кращих представників освіти і науки відзнаками «Флагман сучасної освіти України».
Проект підтримав і наголосив на його значенні Президент академії педагогічних наук України Василь Кремень: «...Ваша ініціатива щодо необхідності пошуку нових шляхів модернізації освіти і науки у нашій державі викликає повагу, це означає, що наукова і освітянська галузі викликають велику зацікавленість всього нашого суспільства...».
В.НАЙДЮК, спеціаліст управління освіти і науки міської ради