НАШІ ТЕНІСИСТИ — ДРУГІ В ОБЛАСТІ

НАШІ ТЕНІСИСТИ — ДРУГІ В ОБЛАСТІ

У розпалі змагання обласної спартакіади школярів. Черговим видом спартакіадних стартів стали поєдинки з настільного тенісу. Турнір був проведений на спортивній базі Житомирського технологічного університету, де створені відмінні умови для тренувань та змагань з цього виду спорту. Всього у турнірі було заявлено 18 команд із різних міст та районів області. До складу кожної було включено два тенісисти та дві тенісистки. Наше місто представляли вихованці міської ДЮСШ.


Лідером цьогорічної команди був дев’ятикласник Артем Гороницький, який завдяки вдалим виступам на всеукраїнських турнірах мав рейтингові очки. І саме він приніс найбільше перемог до скарбнички збірної. В одиночному розряді, найпрестижнішому в настільному тенісі, Артем без поразок провів як попередній, так і фінальний етап спартакіади, ставши чемпіоном. Підтримав переможний настрій лідера наймолодший учасник змагань — шестикласник Коля Корнієнко, котрий в особистому заліку посів восьмий рядок турнірної таблиці. Виступаючи вже в парному розряді, наші тенісисти не мали проблем із суперниками, здобувши найвищу сходинку п’єдесталу.
У турнірі тенісисток в особистому розряді наші спортсменки також здобули право грати у фінальній частині турніру. Так, Тетяна Лепіна зайняла підсумкове 6 місце, Ольга Курманчук — 8 місце. У першому розряді тенісистки фінішували дев’ятими. В останній день змагань були проведені поєдинки у змішаному розряді, де грають тенісист та тенісистка. І тут наші земляки були у четвірці кращих. Артем та Ольга — третіми, Коля та Тетяна — четвертими.
Усі залікові бали, набрані протягом турніру нашою командою, становили 100 балів, що в підсумку дало друге загальнокомандне місце. Третє місце — у команди Коростенського району. А чемпіонами другий рік поспіль стала збірна Житомирського району.
Ще одна команда, що представляла Звягельщину, — збірна Новоград-Волинського району, складена з тенісистів та тенісисток Несолонської та Гульської ЗОШ, у підсумку фінішувала четвертою, маючи в своєму активі третє місце Ірини Яковець в особистому розряді. Разом з Іриною змагалася її подруга по школі Оксана Груздюк. Успіхи міської та районної команд були досягнуті завдяки вдалій тренерській роботі тренера ДЮСШ Л.Х.Майстра та вчителя фізкультури Гульської ЗОШ А.В.Чечета.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА