ФУТБОЛЬНИЙ СЕЗОН РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ!

Тренувальний матч, що його зіграли на стадіоні, розташованому по вул. Ушакова, футбольні клуби «Звягель-750» та «Зоря-Енергія» з смт.Романів, був перевіркою готовності обох команд до сезону 2010 р. Не дивлячись, що матч не афішувався, на грі були присутні біля 100 уболівальників, яким гра, у цілому, сподобалася.
Головна команда Новограда-Волинського свій «виставочний» матч розпочала у такому складі. У воротах — Максим Дубров, захисні редути представляли Віталій Ванжура, Роман Весельський та нове обличчя у складі — Сергій Бадрик, гравці середини поля та нападу: Дмитро Горбаченко, Ярослав Корнійчук, Ігор Носарєв, Ігор Ковальчук, Михайло Войтович, Павло Осарчук та Юрій Ковальчук, вихованець новоград-волинського футболу, котрий тривалий час захищав кольори команди з м.Малин. Судити гру було запрошено досить кваліфікованого у суддівських справах Анвера Халідова, котрий, в цілому, справився з нелегким завданням. Гра розпочалася атаками господарів, які «розхитували» захист гостей швидкими проходами то по лівому, то по правому флангу, однак м’ячі, що адресувалися в центральну зону, перед воротами після ударів нападників та півзахисників вперто обминали ворота. «Стандарти» ж у вигляді штрафних не були загрозливими, адже голкіпер романівців грав надійно.
У середині тайму романівці перехопили ініціативу і вже з новим навантаженням запрацювали воротар та захисники команди господарів, однак до перерви рахунок зостався безгольовим — 0:0.
Після нетривалої перерви, адже роздягалень на стадіоні немає, а погода була досить вітряною, клуби, провівши ряд замін, знову з’явилися на полі. Тренер ФК «Звягель-750» А.М.Лось випустив на поле Михайла Перебийноса, Юрія Періна, Віталія Балана, Діму Ржондковського, Анатолія Семененка. Проведені заміни загалом атакуючий потенціал клубу не підвищили, хоча були забиті такі бажані для глядачів голи.
Приблизно на 50-й хвилині гри у ситуації, яку важко було назвати гольовою, удар відчаю у виконанні нападника гостей з місця правого півзахисника з-під ноги захисника влетів за «комірець» Максима Дуброва, який необачно вийшов за межі воротарського майданчика, і ФК «Зоря-Енергія» вийшов вперед у рахунку. Господарі не забарилися з відповіддю у виконанні Ігоря Носарєва, якому вдався удар з лівої ноги метрів з 25-ти. Шкіряна куля, торкнувшись руки голкіпера, ковзнула повз них за лінію воріт — 1:1. Після забитого м’яча ініціатива була на стороні звягельчан, це було відображено чисельними ударами у виконанні Д.Горбаченка, виходом один на один Я.Корнійчука після відміненої передачі Ю.Періна. Однак саме після виконання штрафного удару голкіпер романівців у черговий раз невдало відбив м’яч прямо на ногу Ю.Періна, який відкрив лік своїм голам у сезоні цього року — 2:1.
Однак цей гол не виявився останнім у цьому поєдинку. Після кількох безпечних атак ФК «Зоря-Енергія» виручив наш голкіпер, однак і він був безсилим, коли після навісної передачі в район одинадцятиметрової відмітки удар головою нападника влетів під поперечку.
Фінальний свисток зафіксував бойову нічию 2:2.
У планах тренерського клубу ФК «Звягель-750» ще проведення кількох товариських матчів, після яких буде сформовано заявочний лист для участі у кубкових змаганнях та чемпіонаті Житомирщини.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ