РОМАНІВСЬКІ СТРІЛЬЦІ

Уперше за останні щонайменше п’ять років Новоград-Волинській районно-міській організації Товариства сприяння обороні України було довірено приймати обласний етап змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки.
Господарі вирішили, що найбільш підходящим місцем для турніру стане тир колегіуму. Тож, саме тут, у суботу, 17 квітня, вправлялися у влучності представники 17-ти команд — ­районних і районно-міських організацій ТСОУ Житомирської області.
Варто відзначити, що окремі положення регламенту обласних змагань суттєво різняться із правилами, що діють під час турнірів місцевого рівня. Так, кожному учаснику нині потрібно було здійснити аж по сорок пострілів (усі — з положення стоячи). Тоді як на районних і міських змаганнях дозволяється стріляти лише десять разів. При цьому й віддаль до мішені була значно ближчою — сім метрів проти десяти.
Ще до старту подейкували, що на Житомирщині «ворошилівські стрільці» проживають у райцентрі Романів. Несподіванки не сталося — переміг фаворит. Та ще й із солідним відривом від конкурентів: 1001 бал «вибили» романівці, 917 балів — підсумок команди Овруцької районної організації ТСОУ, 902 бали — такий результат команди Баранівської районної організації ТСОУ.
Кращі місцеві стрільці, з яких укомплектували команду Новоград-Волинської районно-міської організації ТСОУ, на трьох набрали 755 балів. І це — дванадцяте місце. Утім, відзначимо наших: 285 балів — на рахунку Олександра Багінського, 269 балів — додала до командного результату гімназистка Ірина Рябчук і 201 бал — поцілив один із наймолодших учасників турніру, колегіант Сергій Хом’як.
Команда-переможець отримала кубок і 120 гривень премії. Команди, що посіли друге й третє місце, — дипломи й 100 та 75 грн. відповідно. Кращих в особистому заліку відзначили медалями й грамотами, а також символічним матеріальним заохоченням.
Але головним призом для найвлучніших стрільців — представників Романівської районної організації ТСОУ — має стати участь у всеукраїнських змаганнях, що відбудуться у Києві.
Олег БРЮХАНОВ