ВІДРЕМОНТОВАНИЙ ЗАЛІЗНИЧНИЙ ПЕРЕЇЗД ВІДКРИЛИ ДЛЯ РУХУ АВТОТРАНСПОРТУ

ВІДРЕМОНТОВАНИЙ ЗАЛІЗНИЧНИЙ ПЕРЕЇЗД ВІДКРИЛИ ДЛЯ РУХУ АВТОТРАНСПОРТУ

Зранку, 29 квітня, залізничний переїзд по вулиці Шевченка — на виїзді з міста в бік Рівного — було відкрито для руху автотранспорту.
Відтепер можуть зітхнути з полегшенням численні водії, котрі протягом дев’яти днів, доки тривав ремонт, змушені були об’їжджати місце робіт «дорогою життя». Саме так, не змовляючись, деякі власники машин називали вулицю Ільїна, якою було організовано основний напрям об’їзду.
Внаслідок ремонту дорожнє покриття на залізничному переїзді зазнало кардинальних змін. Замість старих дерев’яних шпал, металевих пластин і погорбленого асфальту на спеціальну «подушку» покладено бетонні плити, що має покращити умови руху для автомобілів.
Поряд із цим залізничники проводять благоустрій території обабіч переїзду. Насамперед, виконують роботи із водовідведення. Також обіцяють нові пішохідні доріжки, місцями — тротуарну плитку і якісне освітлення в нічний час. «Буде дуже акуратно. Ми ж до Євро-2012 готуємося», — запевнив заступник начальника Житомирської дистанції колії Юрій Ковальов.
Однак усі описані зручності для пішоходів з’являться не раніше, ніж через місяць. Це пов’язано із деякими виробничими моментами.
Тепер варто б і місцевій владі замислитися, як знайти кошти і підлатати дорожнє покриття на вулиці Шевченка. Залізничний переїзд нині — як «нова копійка», а вибоїни на дорозі, з обох боків від нього, позалишалися.
Начальник управління ЖКГ Володимир Мисін повідомив не надто обнадійливу для водіїв інформацію. Частина дороги, що ближче до центру, у цьогорічний план ямкового ремонту включена, а ось за переїздом — у бік посту ДАІ — по мірі надходження коштів з дорожнього фонду. Зрозуміло, що за такої постановки питання ймовірність проведення робіт дуже низька.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА