ЗА ТРИ СЕКУНДИ ДО ФІНАЛУ

ЗА ТРИ СЕКУНДИ ДО ФІНАЛУ

Доволі успішно для місцевих борців секції греко-римської боротьби минув 16-ий міжнародний турнір пам’яті заслуженого тренера України Станіслава Коваля, що минулого вік-енду пройшов у місті Березне Рівненської області. Учасниками змагань щорічно стають декілька сотень вітчизняних спортсменів та борців із країн ближнього зарубіжжя. Нині на турнірі виступили 250 юнаків і дівчат, які представляли 22 команди з 9 областей України та з Білорусі.
Боротьба за нагороди точилася у 17 вагових і вікових категоріях. Кращий результат з-поміж новоград-волинців, яких на цей турнір вирушило вісім, — в учня ЗОШ №6 Валерія Рутанського. Він посів друге місце у категорії 50 кг, де було заявлено чотирнадцять учасників.
Три секунди, що залишалися до кінця півфінального поєдинку, стали ключовими для Івана Кіпера. Іван, теж учень шостої школи, вважався одним із фаворитів у своїй категорії (54 кг). Практично за мить до завершення півфіналу він упевнено вів у рахунку 2:0. Але все ж не зумів протидіяти триочковому прийому, і поступився. Проте, вже у втішному фіналі звягельчанин переміг упевнено. У підсумку — третє місце.
Такого ж, «бронзового», результату досягли колегіант Олександр Федотов (категорія 42 кг) та учень другої школи Максим Адамчук (100 кг). До слова, Олександр був заявлений у категорію, де суперники були доросліші за нього на кілька років. Але юнак не знітився, і, попри певну фору, що апріорі мали старші борці, показав гідний результат.
Досить високі, п’яті місця, посіли учні дев’ятої школи Денис Тарасюк (54 кг) і Владислав Ковальчук (76 кг). Виступи обох не пройшли повз увагу присутніх на змаганнях тренерів і спортивних фахівців. Нині юнаки — серед претендентів на вступ до спортивного ліцею-інтернату, що діє в Березному.
В цілому приємні враження від участі на турнірі доповнить новоград-волинським борцям фото на згадку з авторитетною людиною у світі українського спорту. Петро Коток — заслужений майстер спорту України з греко-римської боротьби, 15-разовий чемпіон України, четвертий призер Олімпійських ігор 1996-го року в Атланті, переможець кубка світу, призер чемпіонатів світу і Європи. Нині Петро Васильович — директор спортклубу з греко-римської боротьби у Березному. Без сумніву, знайомство з учасником Олімпіади і призером скількох змагань було цікавим і корисним для кожного з молодих спортсменів.
До цих змагань новоград-волинську команду готував тренерський штаб у складі Андрія Пукаса, Андрія Назарчука, Руслана Савчука й Ігоря Савіна.
Олег БРЮХАНОВ