«НЕЛЕГКА ПЕРЕМОГА»

Коли при жеребкуванні кубкових суперників, що відбулася у приміщенні обласної федерації футболу, представникам ФК «Звягель-750» випала карточка з назвою футбольний клуб «Ємільчине», особливої радості це не викликало. Адже ще свіжі в пам’яті події сезону 2009 року, коли вже на початковій стадії звягельчани поступились ємільчинським футболістам, щоправда, ФК «Бараші».
Поєдинок відбувся на центральному футбольному газоні цього селища. Склад «Звягеля» не перетерпів значних змін, була проведена лише одна заміна в стартовому складі, де з’явився Дмитро Лободін. Початок матчу пройшов у рівній боротьбі, м’яч знаходився, в основному, в центрі поля, а удари в сторону воріт не відзначалися влучністю. Однак десь на 12 хвилині центральні захисники нашого клубу припустились вже не першої помилки, не завадивши удару нападника, і м’яч влетів у сітку — 0:1.
Однак через декілька хвилин Михайлу Войтовичу вдалося замкнути прострільну передачу з флангу, і рахунок став знову нічийний. Так із перемінними атаками та чисельними помилками у виконанні гравців обох клубів тримав поєдинок. Однак черговий «ляп», і знову перед центром воріт, допустили звягельчани, і м’яч вдруге затрепотів у сітці воріт.
Однак ще до перерви стрімкий прохід та влучний удар Ярослава Корнійчука знову зафіксував нічию 2:2.
Після перерви м’яч більше контролювали господарі, котрі мали декілька реальних шансів для взяття воріт, однак, то Максим Дубров грав надійно, то допомагала нерівність газону, коли нападник, вже обігравши нашого голкіпера, пробив по порожніх воротах, але шкіряна куля «зрадницьки» попала у нерівність газону і впритул зі стійкою влетіла за ворота. А звягельчанам вдалося виконати влучно «стандарт», після удару Юрія Періна гості вперше вийшли у рахунку вперед і вже до кінця матчу його утримали. Важка перемога вивела нашу команду в 1/4 фіналу, де у протистоянні з двох ігор суперником буде ФК «Бердичів». Як стало відомо, перший матч відбудеться на полі суперника 1 травня.
Ця гра буде за прогнозами ще важчою, адже в сезоні 2010 року бердичівляни отримали значні фінансові вливання, тож, безумовно, мають можливість заявити кваліфікованих гравців. До речі, ФК «Бердичів» на стадії 1/8 фіналу в гостях переміг ФК «Олевськ» з рахунком 2:0. В інших матчах зафіксовані такі результати: ФК «Бараші» — ФК «Вручій», м.Овруч — 5:0; ФК «Легіон», м.Житомир — ФК «Прес», м.Радомишль — 0:1; ФК «Хіммаш» — збірна ветеранів, м.Житомир — 4:2.
А футбольний сезон у Но­вограді-Волинському стартує 5 травня. Це буде нова сторінка в історії ФК «Звягель-750», адже це буде перший в історії клубу матч в чемпіонаті аматорської ліги України.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ