НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКІ ШКОЛЯРІ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ЄВРОПИ

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКІ ШКОЛЯРІ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ЄВРОПИ

У рамках святкування Дня Європи у нашому місті в навчальних закладах проведено інформаційні та культурно-масові заходи, тематичні години, засідання, конкурси, вікторини та інші розважально-інформаційні заходи. Організаторами та головними виконавцями стали європейські клуби.
\"НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКІ
Понад 80 учнів та 15 педагогів усіх 11 загальноосвітніх шкіл у нашому місті відсвяткували День Європи. Різнобарвні дитячі творчі роботи на асфальті під загальною назвою «Крокуємо до Європи» прикрасили майданчик перед входом у міський Палац культури. Мета заходу — за межами навчальних аудиторій представлення юними митцями засобами малюнку на асфальті широкому колу новоград-волинців спільної Європи та відзначення Дня Європи.
\"НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКІОрганізаторами стріт-арту (вуличного мистецтва) стали міське управління освіти і ­науки, інформаційно-методичний центр та міська Асоціація європейських клубів. Члени євроклубів міста та їх опікуни ретельно підготувалися до свята. На основі попередньо вивченого матеріалу створили святкове панно загальною площею понад 60 квадратних метрів із символів країн Європейського союзу, євроінтеграції, миру. Учасники відобразили власне бачення Європи в малюнках на асфальті, зазначаючи, що євроінтеграційний поступ спрямований, насамперед, на те, щоб невдовзі наша українська держава посіла гідне місце у європейському співтоваристві.
\"НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКІРоботи були цікавими і за змістом і за якістю виконання. Немаловажливою рисою заходу був святковий — справжній європейський настрій, що переважав у всіх його учасників.
Журі було важко визначити найкращі роботи, тому було прийнято рішення нагородити за творчу уяву всіх авторів. Всі європейські клуби отримали дипломи за участь і бібліотечки інформаційних матеріалів, наданих міській Асоціації європейських клубів, Представництвом Європейського Союзу в Україні.
Міська Асоціація європейських клубів сподівається, що святкування у нашому місті Дня Європи стане щорічним та залучатиме ще більш дітей та молоді, представників громадських організацій, ЗМІ, владних структур — усіх, хто хоче нагадати іншим і підтвердити, що українці — європейська нація, а Новоград-Волинський — європейське місто.
Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач ІМЦ
Фото Віктора ТИМОЩУКА