НЕЛЕГКА ПРАЦЯ В ЛЕГКІЙ ПРОМИСЛОВОСТ

НЕЛЕГКА ПРАЦЯ В ЛЕГКІЙ ПРОМИСЛОВОСТ

13 ЧЕРВНЯ — ДЕНЬ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

13 червня держава святкує День легкої промисловості. В цій галузі в нашому місті працює і виробничо-комерційна фірма «Леся». З приводу професійного свята наше інтерв’ю з керівником підприємства Т.І.КЛИМЕЦЬ:
— Тетяно Іванівно, якою була історія становлення Новоград-Волинської швейної фабрики?
— Фабрика створена в січні 1965 року на базі міського промислового комбінату. Підприємство з пошиву одягу було засновано в 1965 році, воно випускало спецодяг, постільну білизну, чоловічі сорочки і халати. В 1985-1987 роках була проведена реконструкція і введено в дію новий чотириповерховий виробничий корпус, де шилися халати, хустки жіночі, одяг з бавовняної тканини.
Приватизоване підприємство в 1993 році. З 1994 року працюємо на давальницькій сировині, спеціалізуємося на пошиві чоловічих джинсових брюк. Відтоді ми співпрацюємо з фірмами Німеччини, Франції, Англії, США. Майже всю продукцію підприємство виготовляє на зовнішній ринок.
— Які сучасні будні швейної фабрики, як працює колектив, що нового на підприємстві?
— Сьогодні колектив фабрики так само працює на давальницьких умовах з пошиву чоловічих джинсів. Працюємо стабільно. Дбаємо про умови роботи наших працівниць — маємо власну їдальню, стоматологічний кабінет, медпункт. І я з гордістю можу сказати, що наша фабрика дійсно нині на високому рівні. Про це, насамперед, свідчать нагороди і відзнаки. Так, наша фірма нагороджена дипломом сьомого відкритого міжнародного рейтингу популярності та якості «Золота фортуна» 2001 року за впровадження нових технологій. Вручена 2003 року почесна нагорода «Золоте гроно хмелю», у Франкфурті — «Золота арка Європи» у 2003 році за якість продукції. А також за 2009 рік держава визначила наше підприємство як одне з лідерів галузі. Це зафіксовано державними органами статистики України.
Тут особливо теплими словами хочеться згадати наших ветеранів, які віддали цьому підприємству стільки років сумлінної праці та життєвого натхнення. Зокрема дякую колишньому директору фабрики — Майї Миколаївні Костеченко та вітаю її з професійним святом. Ця людина зробила надзвичайно вагомий внесок у розвиток нашого підприємства.
— Що б ви хотіли побажати колегам напередодні професійного свята?
— Маючи нагоду, хочу щиро привітати весь наш колектив з Днем легкої промисловості. Побажати, в першу чергу — здоров’я, благополуччя у ваших сім’ях. Хоча обраний вами шлях не можна назвати легким, але завдяки своїй праці ви робите вагомий внесок у розвиток своєї країни. Прийміть щиру подяку за ваш сумлінний труд. Добра всім, радості, благополуччя, миру і злагоди у кожній родині!
Записала Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА