КИРИЛ: УКРАЇНА ПЕРЕЖИВАЄ ТЕ, ЩО РФ ВЖЕ ПРОЙШЛА

З українським народом легко молитися. Про це заявив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил в ефірі каналу «Росія 24».
«Країна змінилася, і дуже змінилася. Відчувається, що народ, суспільство України входять в смугу стабільності. Адже щось подібне відбувалося і у нас на зламі століть, я маю на увазі російське суспільство. Є багато спільного в цьому пострадянському розвитку багатьох країн на величезному євразійському просторі, який колись займав Радянський Союз», — сказав Патріарх Кирил.
«Я радію тому, що наступає період стабілізації, і народ заспокоюється, а це означає, що буде більше можливостей для солідарних дій. Виходити зі скрутного становища, будь то економічне, соціальне, політичне, можна тільки на основі солідарності, коли люди допомагають один одному йти вперед. Я не стільки побачив, скільки відчув абсолютно іншу атмосферу в країні, і це вселяє упевненість в те, що український народ вже в найближчому майбутньому подолає багато що з того, що необхідно подолати, щоб побудувати більш справедливе, мирне і квітуче життя», — додав Патріарх.
«Що стосується благочестя народу, воно однакове — і на берегах Чорного моря, і на Почаївській горі, та й у всіх інших місцях. Це настільки яскравий і сильний прояв релігійного почуття, що просто душу захоплює. З українським народом легко молитися, і я думаю, що це найдивовижніший і найвиразніший прояв духу народу, який історично живе в тому місці, звідки пішла Русь Свята», — додав він.
Нагадаємо, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил перебував в Україні з 20 липня. 28 липня він завершив свою поїздку по єпархіях Української православної церкви.