МІЖНАРОДНИЙ ТАБІР ДРУЖБИ «КРИНІЧКА»

МІЖНАРОДНИЙ ТАБІР ДРУЖБИ «КРИНІЧКА»

У 18 раз на березі озера Доброє в чудовому лісі поблизу м. Рогачова (Білорусь) з 29 червня по 7 липня пройшла зміна наметового Міжнародного табору дружби «Кринічка», який став символом єднання дітей трьох слов’янських народів Білорусії, Росії та України. Вже третій рік тут в гостях — і діти з Литви. На білоруській землі зібрались 37 команд з міста-побратима Рогачова та Рогачовського району Гомельської області, Курська, Вологди, Смоленська, Санкт-Петербурга, Котельників, Вільнюса та ін.
Новоград-Волинська команда під керівництвом спеціаліста управління освіти і науки міської ради Валентини Іванівни Найдюк та вчителя ЗОШ №2 Олени Миколаївни Дурицької у складі 10 дітей гідно представили наше місто на міжнародному рівні. До складу команди ввійшли діти з числа громадсько-активної учнівської та студентської молоді.
Зміна в таборі почалась з урочистої церемонії підняття державних прапорів Російської Федерації, Республіки Білорусь, України, Литви, прозвучали державні гімни. Крім того, всі разом співали табірну пісню, звучали привітальні слова.
Після знайомства почались активні та веселі будні. Кожен тут знаходив собі справу за інтересами та здібностями. Хтось рубає дрова, хтось відпочиває після напруженого дня — спить міцним сном у спальному мішку, інший готує смачну вечерю, самостійно розпалюючи вогнище. А яке ароматне тушковане м’ясо з кашею! У вісім ранку щодня весела зарядка, звук музики якої підніме навіть того, хто ще бачить яскраві сни. А вже потім ретельна підготовка до конкурсів, змагань.
У кожного — своє завдання, кожен учасник команди намагається допомогти один одному. Адже тут головне — командний дух, бути разом. Всі заходи, колективні творчі справи, проекти носили фестивальний характер, який зміцнює дружбу дітей, збагачує їх життєвий досвід. «Кринічка» — це табір здоров’я зберігаючих справ, табір, де реалізуються проекти «Славянский ковчег», «Мы — славяне!», «Молодежь, кликни ЗОЖ!», фестиваль дитячої преси «Славянский родничок», фестиваль талантів «Звездная россыпь», фестиваль інтелектуальних ігор «Добрый OPEN», театральне дійство «Купальські карагод».
Крім того, щодня працював Спортград, де всі мали змогу пограти у футбол, волейбол тощо. Діти були не просто учасниками, а й організаторами різних заходів. Так, наша команда «Лідер» чудово підготувала презентацію, композицію про здоровий спосіб життя, гарно виконала український сучасний танець, організувала роботу магазину «Веселого настрою» тощо. А як цікаво було спостерігати за конкурсами, де активну участь брали керівники! Після трудового дня хтось втомлений йшов спати, але у більшості залишалось багато енергії: і на дискотеці потанцювати, і під місячним сяйвом прогулятись, і просто посидіти у вогнища, поспілкуватись, поспівати пісень, розповісти про себе, зустріти нових друзів.
За перемогу та участь у багатьох конкурсних програмах наша команда отримала чимало командних та індивідуальних дипломів, нагород. Зокрема, Валетина Іванівна Найдюк була нагороджена від імені Білоруського Фонду Миру орденом Дружби дітей слов’янських народів та цінним подарунком, а ще управлінню освіти і науки міської ради була вручена подяка голови Рогачовської райдержадміністрації за співпрацю та сувеніри.
Непомітно пролетіли веселі та цікаві дні, заповнені спілкуванням і пригодами. Пора вже прощатись із палатками, сном у мішках, їжею на вогнищі, а найголовніше — з новими друзями, які допомагали носити дрова та воду, з яким разом купались в озері, пили нічний чай зі смачним рогачовським згущеним молоком.Ми від’їжджали першими, вночі. Сльози, міцні дружні обійми, обмін адресами — так проходило прощання нових друзів. Їдучи додому, веземо з собою багато нових вражень, сподіваючись приїхати сюди і в наступному році. Адже табір «Кринічка» вже став школою активного відпочинку, оздоровлення, спілкування, взаєморозуміння для багатьох юних учасників.
Команда «Лідер»: Даша МИХАЛЬЧУК, Віка ШУЛЬГА, Наташа КУЗЬМОВИЧ, Саша НІКОЛАЄНКО, Міша МІЩУК, Віка СЛИВІНСЬКА, Віка ХОМЕНКО, Ігор ДЮБО, Вадим ЧЕРЕДНИК, Ярослав КУБАШЕВИЧ