ПАТРIАРХ МОСКОВСЬКИЙ ПОДЯКУВАВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УПЦ ЗА «ТЕПЛУ ЗУСТРIЧ» I СЛУЖIННЯ «В ДРЕВНЬОМУ СОБОРI НАШОЇ ЦЕРКВИ»

ПАТРIАРХ МОСКОВСЬКИЙ ПОДЯКУВАВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УПЦ ЗА «ТЕПЛУ ЗУСТРIЧ» I СЛУЖIННЯ «В ДРЕВНЬОМУ СОБОРI НАШОЇ ЦЕРКВИ»

Владикам, кліру і пастві УПЦ за щиру і теплу зустріч подякував Патріарх Московський Кирил. У листі Предстоятелю УПЦ він зазначив, що цьогорічний візит справив на нього сильне враження, зокрема служіння в Софії Київській, «древньому кафедральному соборі нашої Церкви».
Втішило Патріарха Московського, як інформує прес-служба УПЦ, і перебування в Києво-Печерській Лаврі, і знайомство з соціальною роботою, яку здійснюють в Іонинському монастирі.
«Спілкування і молитва з Вами, з архієреями і кліриками України, з благочестивими мирянами, світлі обличчя тисяч людей залишили у мене найяскравіші добрі спогади. На місці хрещення Святої Русі наша духовна єдність знов явилася з особливою міццю», — йдеться у листі Патріарха Кирила.
Нагадаємо, що Патріарх Кирил з часу його обрання Предстоятелем РПЦ в січні 2009 року уже втретє відвідав Україну. Останній його візит тривав від 20 до 28 липня 2010 року.
До речі, як заявив вікарій Дніпро­петровської єпархії УПЦ єпископ Новомосковський Євлогій, Патріарх Кирил невдовзі знов планує відвідати Україну. Він розповів, що остаточна дата візиту ще не визначена, але місце відоме: Предстоятель РПЦ відвідає Кривий Ріг.
За словами владики, візит Моковського Патріарха в Дніпропетровську єпархію УПЦ пройшов на найвищому рівні, і Патріарх невдовзі знову сюди завітає.
«Зараз обговорюється питання про наступний візит Патріарха на Дніпропетровщину. Цього разу він планує відвідати Кривий Ріг. Остаточно дата візиту поки що не визначена», — відзначив єпископ Євлогій. Про це повідомляє «ГлаVРед».
Під час прес-конференції, на якій владика підвів підсумки візиту Предстоятеля РПЦ в Дніпропетровськ, він наголосив, що, незважаючи на пропагування в ЗМІ думки про політичну складову візиту Московського Патріарха, Предстоятель РПЦ відвідує Україну як пастир.
«Патріарх Кирил однаково Першо-святитель для віруючих Росії, України, Білорусі, Казахстану, і він вважає їх життя своїм життям. Церква за своєю суттю є наднаціональною і надполітичною. За своєю природою вона покликана окормляти людей різних національностей і поколінь», — заявив єпископ.