ПРО ВРУЧЕННЯ ВЕТЕРАНАМ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ ЮВІЛЕЙНОЇ МЕДАЛІ «65 ЛЕТ ПОБЕДЫ В ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЕ 1941-1945 ГГ.»

Указом Президента України В.Януковича №474/2010 від 2 квітня 2010 року ювілейною медаллю «65 лет победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.» нагороджуються ветерани війни, яким Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантію їх соціального захисту» надано відповідний статус за участь у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр., за працю в тилу у зазначений період, а також за участь в бойових діях у війні 1945 року з імперіалістичною Японією. Цим же Указом визначений порядок нагородження ювілейною медаллю.
У дні святкування Дня Перемоги в колективах підприємств і організацій міста проходили урочисті заходи, на яких представники виконавчої влади від імені Президента вручали нагороди ветеранам. Організовано, по-святковому, пройшли збори у колективах машинобудівного заводу, поштового зв’язку, каменедробильного заводу, школи-гімназії, воїнів-танкістів, міськвиконкому, первинній організації «Авіатор» та інших.
На превеликий жаль, багато ветеранів за станом здоров’я та з інших причин не змогли бути присутніми на цих заходах і не отримали заслужену нагороду.
Робота з нагородження продовжувалася і проводиться в наші дні при активній участі голів первинних ветеранських організацій. Голови організацій м’ясокомбінату Палій Г.Г., «Житлосервіс» Загрива К.О., колишнього ВЖРЕПу-2 Дніпрова А.В., автопідприємства Драпіковський А.І., поштового зв’язку Прокопова Л.А., хлібозаводу Беднаш Г.О. і багато інших довідалися про стан здоров’я своїх ветеранів, їх місцепроживання і всіляко допомагають, аби ветеран отримав заслужену нагороду за героїзм, стійкість, патріотизм під час жорстокої війни з фашистськими загарбниками.
Етап нагородження підходить до кінця. Уточнюємо списки тих, хто ще не отримав нагороду. Звертаємося до ветеранів, їхніх родичів. Якщо ви з якихось причин не отримали нагороду, — просимо звернутися в міську організацію ветеранів за адресою: вул.Соборності, 13/1 (біля магазину «Дари природи») або зателефонувати 2-09-88.

Б.КОНЧАКОВСЬКИЙ, заступник голови міської організації ветеранів