«ДРУЖНА РОДИНА — НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА»

«ДРУЖНА РОДИНА — НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА»

Протягом останніх років у місті започатковано проведення загальноміських свят, таких як «Пробіг заради життя», «Здорова родина — міцна Україна», проведення конкурсів професійної майстерності. Традиційно в День незалежності України міська рада проводить свято досягнень підприємств народногосподарського комплексу, організовуючи виставки-продажі товарів власного виробництва, рекламні акції, конкурси, розваги.
Цей рік не є винятком. На центральній площі міста, де встановлено пам’ятний знак 750-річчя Звягеля, 24 серпня 2010 року, о 12.00, відбудеться загальноміський захід «Дружна родина — незалежна Україна».
Тож декілька слів про цьогорічну акцію.

Микола Боровець, міський голова:
— Виробнича діяльність наших підприємств у 2010 році відносно стабільна. Промисловий потенціал народногосподарського комплексу дає позитивні результати за рахунок приросту продукції на підприємствах машинобудування, хімічної промисловості та в харчовій галузі. Промислові підприємства міста за 7 місяців 2010 року виробили продукції в діючих цінах більше як на 185 млн. грн. Безумовним лідером тут є ТОВ ВО «Техна» з майже 100,0 млн. показником. На підприємстві відбувається приріст випуску продукції, проводиться модернізація матеріально-технічної бази, вдосконалення технологій виробництва. Але приємно відмітити, що товариство «Техна» є лідером не лише у промисловому виробництві, а й в участі у загальноміських акціях, проведенні професійних свят, активній громадянській позиції. Щороку завод «Техна» є спонсором вечірнього феєрверку на День міста, свята «Лесині джерела» тощо.
Приємно відзначити досягнення підприємств, що займаю­ться деревообробкою. Безумовно, лідером у цій галузі є підприємство ПП «Меблева фабрика «Мірт», яке виготовляє ексклюзивні меблі з цінних порід дерева, що експортуються за межі нашої держави. У загальній структурі реалізації товарів власного виробництва левову частину займають харчова та легка промисловість.
Керівники підприємств переробної промисловості — учасники різних заходів, що організовуються міською радою. Їх активна життєва позиція надихає колективи на нові звершення, на розбудову нашої держави, на нове життя.
Вітаю гарні починання керівників-лідерів, котрі впроваджують їх зі своїми колективами. Це активна участь працівників Новоград-Волинського хлібозаводу у щорічній акції «Здорова родина — міцна «Україна». Виробниче об’єднання «Техна» організовує свято родини заводу «ТЕХНА». Приватні підприємці Баранніков Віктор Олексійович та Миронюк Валерій Борисович — майстри кованих виробів, продовжують старі традиції ковки металу.
На наших промислових підприємствах регулярно виплачується заробітна плата. Цим самим керівники забезпечують соціальне благополуччя людей.
Тетяна Климець, директор ЗАТ ВКФ «Леся»:
— Наша швейна фабрика носить ім’я славної дочки України — Лесі Українки. І я з гордістю можу сказати, що наше підприємство високо несе ім’я Лесі. Сьогодні колектив фабрики працює на давальницьких умовах, працює стабільно. На підприємстві відсутня заборгованість з виплати заробітної плати, зі сплати податків та інших обов’язкових платежів. З 1993 року фірма «Леся» співпрацює з фірмами Німеччини, Франції, Англії, США. Всю продукцію підприємство виготовляє на зовнішній ринок.
Фірма «Леся» нагороджена Дипломом VІІ Міжнародного відкритого Рейтингу популярності та якості «Золота фортуна» (2001 року) за впровадження нових технологій, почесними грамотами «Золоте гроно хмелю» (2003 року), «Золота Арка Європи» (Франкфурт, 2003 р.) за якість продукції. Підприємство має імідж стабільного і порядного виробника, який прагне відповідати Європейській моделі.
Але на сьогодні у нас є, як і у кожного підприємства, певні проблеми, які вносять певні зміни в нашу роботу. В даний час неможливо взяти кредит для розвитку фірми менше ніж під 28-30% річних. У разі відсутності позитивних змін у фінансових установах, наш ринок можуть заполонити товари інших країн.
Концепція роботи керівництва — не лише сумлінний труд, а й соціальне благополуччя працівників. На фабриці працює робітнича їдальня, стоматологічний кабінет.
Користуючись нагодою, хочу подякувати всім своїм працівникам за Ваш сумлінний труд, якому Ви присвятили своє життя.
Микола Черноус, приватний підприємець:
— Компанія «Норма Пласт» — одна з провідних виробників метало-пластикових вікон в м. Новоград-Волинський та регіоні. За десятилітнє існування підприємство виготовило десятки тисяч квадратних метрів віконних та дверних конструкцій і зарекомендувало себе на ринку як надійний виробник та партнер у бізнесі.
Продукція компанії виготовляється виключно з профілю німецького виробництва та використовується фурнітура, що входить у трійку лідерів фурнітур «ROTO». Всі операції виконуються висококваліфікованими спеціалістами на сучасному європейському обладнанні.
Пріоритетом розвитку фірми є забезпечення найвищої якості виробів та гідних стандартів обслуговування клієнтів. Компанія «Норма Пласт» щороку розширює асортимент продукції, тому девізом роботи команди є «Зробити помешкання споживачів більш затишним та комфортним».
Користуючись нагодою, хочу привітати всю нашу команду з Днем незалежності України, зі святом міста. Від щирого серця бажаю вам, дорогі земляки, здоров’я, щастя, достатку, миру і радості, добра й благополуччя, щедрої долі. Нехай вічно молодий Звягель, маючи творчу енергію прийдешніх поколінь, мужніє й звеличується на радість нам, на славу Україні. А ми, підприємство «Норма Пласт», — досвідчений та надійний виробник металопластикових конструкцій, забезпечимо вас продукцією, яка відповідає найвищим вимогам споживача.
Віктор Баранніков, приватний підприємець:
— Наше підприємство — щорічний учасник виставок досягнень народного господарства міста, присвячених Дню незалежності України та Дню міста.
Ми працюємо з 2000 року, щорічно збільшуємо об’єми виробництва та розширюємо сферу своєї діяльності. Основна продукція: ковані ворота, хвіртки, решітки на вікна, ковані драбини, балконні огородження, навіси, камінне приладдя, ліхтарі, люстри, підставки під квіти, містки та багато інших виробів художнього кування.
На сьогодні на підприємстві працює 7 працівників різної кваліфікації (художник-дизайнер, коваль, зварники, фарбувальник, менеджер зі збуту, бухгалтер). За 2009 рік сплачено до бюджету 36,460 тис. грн. За січень-серпень 2010 року надійшло до бюджетів усіх рівнів — 26,669 тис. грн. Середня заробітна плата становить біля 1200,0 грн.
Поряд з економічними показниками велику увагу ми приділяємо дозвіллю наших працівників. Тому участь у святі День міста — це традиція нашого колективу, яка закріпила прагнення людей до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.
Володимир Рибінський, директор ТОВ «Виробниче об’єднання «Техна»:
— Наша дружна родина — Товариство ВО «Техна», щороку бере участь у загальноміських заходах до Дня незалежності України. В цьому році під час відзначення 19-ї річниці незалежності держави нашим підприємством буде організовано велике свято заводу «Техна». Це і виставка продукції нашого колективу, і організація дозвілля сімей працівників товариства, тобто проведення різного роду конкурсів для батьків та дітей. Для діток буде проведено конкурс малюнків на асфальті, для дорослих буде розіграна лотерея з цінними подарунками. На нашому заводі працюють багато сімейних пар. Досвід передається з покоління в покоління, тому ми і успішні. Товариство «Техна» реалізовує свою продукцію далеко за межі України. Охопили не лише Європу, а й дісталися до Африки та Латинської Америки. Працівники нашого заводу дуже креативні, працелюбні, тому і слава про наш колектив щороку шириться.
Олег Корнійчук, мешканець міста:
— Дружна сім’я є в тій родині, де є міцна віра в Бога. Бог створив чоловіка та жінку. За Біблією, чоловік приліпиться до жінки, і вони стануть одним цілим. Шлюб між чоловіком та жінкою тим міцніше, чим більше вони розвивають дружбу з Богом. Їхні відносини можна порівняти з ниткою, яка скручена втроє, і така нитка не швидко порветься. Двом краще, ніж одному, бо вони отримують винагороду за свій труд. Якщо один спіткнеться, то другий підніме, допоможе.
Підготувала Світлана КАРПІНСЬКА