ВОЛОДИМИР ЛИТВИН ВІДВІДАВ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ

ВОЛОДИМИР ЛИТВИН ВІДВІДАВ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ

Вчора, 2 вересня, Новоград-Волинський відвідав наш земляк, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Незадовго перед тим, 28 серпня, Володимир Михайлович вже побував у нашому місті — зустрівся з однопартійцями та провів коротку прес-конференцію.
А минулого четверга В.М.Литвин, разом з народним депутатом М.М.Рудченком, завітав до Новоград-Волинського медичного коледжу, де провів зустріч зі студентами та викладачами. На цій зустрічі він детально зупинився на проблемах вищої освіти в Україні, розповів про власні враження від студентських років, а також вручив почесні відзнаки викладачам за їх сумлінну роботу та студентам за гарне навчання.
Володимир Литвин привіз з собою подарунки — власну книгу «Історія України», картини українських художників та великий плазмовий телевізор. Як підкреслила директор медичного коледжу О.В.Солодовник, Володимир Михайлович вже не вперше допомагає цьому навчальному закладу, студенти якого переважно діти з сільської місцевості, діти-сироти та діти, котрі проживають у постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС регіонах. Їм особливо потрібні піклування та турбота шанованого земляка.
Відповідаючи на запитання присутніх щодо того, що нині дуже популярним стало критикувати діючу владу і говорити про неї переважно в негативному світлі, Володимир Михайлович зауважив, що нинішня влада не зробила нічого поганого, так само, як і хорошого, — на це у неї було ще занадто мало часу.
Ну а з приводу виборів на теренах області і Новоград-Волинщини, зокрема, В.М.Литвин трішки іронічно посміхнувся: «Жителі Житомирського регіону — добродушні, довірливі і наївні. Історично їм судилося бути миротворцями, адже Житомирщина по суті розділяє Західну і Східну України, де у кожної свої політичні уподобання. Мабуть, зрештою таки потрібно визначити і підтримати своїх — тих, хто звідси родом, завжди допомагав і допомагає, і кому за цей край, за долю його жителів, простих людей, завжди болить і болітиме душа».
Після зустрічі В.М.Литвин ще довго спілкувався з новоград-волинцями, котрі йшли до нього кожен зі своїми проблемами, знаючи, — це той політик, котрий свої слова підтверджує реальними справами.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИОЩУКА