КАНДИДАТ НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ШЕВЧУК АНАТОЛІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ: МІСЬКА ВЛАДА — ЦЕ ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА, А НЕ ЧИНОВНИКИ!

КАНДИДАТ НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ШЕВЧУК АНАТОЛІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ: МІСЬКА ВЛАДА — ЦЕ ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА, А НЕ ЧИНОВНИКИ!

Шановні виборці! Я, Анатолій Шевчук, звертаюсь до вас як кандидат на посаду міського голови та кандидат у депутати міської ради 20 виборчого округу (24 дільниці).
Що спонукало мене балотуватися на посаду міського голови? Перш за все — це прохання громадян міста, які брали участь в акціях протесту, організованих мною проти підняття тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для населення під час засідань сесій міської ради 24 вересня 2009 року та 24 червня 2010 року, мета яких була досягнута. Мені не легко було прийняти таке відповідальне рішення балотуватись на посаду міського голови, бо я ніколи не ставив перед собою таке завдання, щоб здобути кар’єру. Мене будуть звинувачувати мої опоненти, та й деякі виборці про це думатимуть, що в мене немає вищої освіти, досвіду роботи на керівних посадах та багато чого іншого. Як раз досвід у мене є, тільки в громадській роботі(з 2002 року — голова МО УРП «Собор», з 2008 — року голова міського громадського об’єднання приватних підприємців «Гарт», член правління ОСББ «Згода»), маю досвід роботи з нормативно-правовими документами, і про це знають багато наших громадян, бо вся моя діяльність була публічною і висвітлювалась у місцевих засобах масової інформації, в основному, в спотвореному вигляді. Якщо я не маю вищої освіти, то чому ж міська влада побоялася надати мені на мою вимогу ті документи, які мені були потрібні, коли я був заступником голови робочої групи, з приводу перевірки фінансово-господарської діяльності Водоканалу? Вища освіта — це не головне, в першу чергу, міський голова повинен бути чесною, порядною, розумною людиною і вмілим організатором та зміг правильно підібрати команду. Адже й без вищої освіти навіть президенти держав успішно керували і керують своїми країнами: колишній президент Польщі Лех Валенса та вдруге обраний на посаду президента Бразилії Луіс Ігнасіо Да Сілва.
Мені небайдуже, як наша міська влада, яка має вищу освіту та досвід, але всі свої недоліки недбалого керівництва перекладає на плечі громадян: підіймає комунальні тарифи, замість того, щоб спочатку використати внутрішні резерви комунальних підприємств, не контролює їхню діяльність, не вкладає кошти в їх модернізацію та розвиток, не бере дольової участі в співфінансуванні ОСББ, неефективно використовує бюджетні кошти, не сприяє розвитку підприємництва: відсутня прозорість у дозвільній системі, несправедливі та непосильні місцеві податки та збори для значної частини приватних підприємців, відсутня співпраця з ними, в той час надає переваги приватним підприємцям, які при владі, або наближеним до неї.
Зараз зареєструвалися кандидатами на посаду міського голови 9 претендентів: один з них — нині діючий міський голова М.Боровець, та два колишніх — В.Загривий та М.Іванюк. Адже перші два в своїх виступах говорили, що вони втомилися від цієї роботи, не вистачає здоров’я керувати. Що ж їх зараз змушує вже вкотре балотуватись на цю посаду, я не думаю, що для того, щоб працювати на користь громади? Адже вони знову вам все обіцяють, що ви від них хочете почути. Чому ж вони не виконали своїх попередніх обіцянок, у них же були для цього всі можливості, що їм заважало? Я не хочу сильно перейматися цитуванням їхніх передвиборних обіцянок, бо знаю, що ви й самі їх читали.
Наша політична партія ще не розпочала виборної агітації, але вже на адресу одного з наших кандидатів у депутати міської ради В.Волошина були погрози, навіть побиття. Це було так: В.Волошин зробив заявку на несправність водопроводу керуючому ОСББ «Чайка» К.Криштановському, який є кандидатом у депутати міської ради від місцевої партії «Фронту змін» (А.Яценюка), замість того, щоб виконати замовлення, він йому брутально відмовив, а при виході з приміщенням наніс удар головою в обличчя. В той же час біля штабу партії «Фронту змін» були погрози В.Волошину і від кандидата на посаду міського голови, від цієї ж партії, голови правління ОСББ «Колорит» А.Легенчука. З цього приводу В.Волошиним були зняті побої в судмедекспертизі та подана заява в правоохоронні органи, ведеться розслідування, а також подана позовна заява до суду. Що буде зі всіма нами, якщо такі люди, як Криштановський та А.Легінчук, прийдуть до влади?
Шановні виборці! Вже зараз деякі кандидати на посаду міського голови та кандидати в депутати міської ради розносять вам різні подарунки, спокушаючи вас, щоб віддали за них свій голос. Не вірте їм! Подарунки беріть, але не голосуйте за них! Нехай би вони кожен день давали вам подарунки, а не під час виборів! Зробіть правильний вибір, не дайте в черговий раз себе ошукати! Не віддавайте свій голос за таких кандидатів у депутати міської ради та кандидатів на посаду міського голови, які ще не при владі, а вже погрожують та застосовують силу. Не голосуйте за представників олігархічних партій, в тому числі новоявлених, які вже є і були при владі, бо вони працюватимуть на самозбагачення, а не на громаду! Запитайте в них: « Чому вони не виконали попередніх обіцянок? Чому згідно з Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» депутати міської ради жодного разу за всю каденцію не звітували перед вами за свою діяльність?» Згадайте, як на акції протесту громадян під час засідання сесії міської ради 24 червня цього року міський голова М. Боровець назвав вас: «…це не люди, а піарщики», а депутати міської ради всіх без винятку фракцій демонстративно покинули зал засідань, навіть комуністи та соціалісти, які на словах виступають завжди за обездолених людей, а своїми рішеннями ставлять їх на межу виживання. В разі голосування за них, тоді не нарікайте: «Чому відсутня прозорість у дозвільній системі міської влади, висока плата за комунальні тарифи, погані дороги, тротуари та багато чого іншого?» Запам’ятайте! Ви їм потрібні лише в день виборів!
Шановні виборці! Голосуйте на виборах до міської ради за представників Української республіканської партії «Собор»! Бо саме наша партія протягом останніх трьох років не словом, а ділом, результативно відстоювала Ваші інтереси в органах місцевого самоврядування. Якщо Ви довірите нам владу, то будьте певні, що ми Вас не підведемо!
РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКАНСЬКОЇ ПАРТІЇ «СОБОР»
Завдяки акцій протесту мешканців міста під час засідань сесій міської ради, організованих головою міської організації Української республіканської партії «Собор» Анатолієм Шевчуком, було досягнуто:
— 18 грудня 2008 року група дітей з греко-римської боротьби під керівництвом А.Пукаса не була переведена з Палацу культури у непристосоване приміщення для тренувань району «Морське», а також були відстояні інтереси мешканців багатоповерхового будинку по вул. Шевченка, буд. 59, яких міська влада шляхом погроз змушувала створювати ОСББ і за власні кошти утримувати спільне житло, яке потребує великих капітальних вкладень в його обслуговування;
— 24 вересня 2009 року тарифи для населення з централізованого водопостачання та водовідведення не піднялись до 9,12 грн. за 1куб.м., як того хотіла міська влада, завдяки компромісу було збільшено до 7 грн. за 1 куб.м. і було зменшено тариф на централізоване теплопостачання з 6,15 грн. за 1 кв.м. до 5,15 грн. за 1 кв.м., від чого мешканці змогли більше заощадити коштів;
— 24 червня 2010 року для населення з централізованого водопостачання та водовідведення до сьогоднішнього дня не піднялись.
Завдяки написаній заяві від 18.03.10 р. на адресу міського голови від голови міської організації Української Республіканської партії «Собор» з протестом про те, що, незважаючи на високу температуру навколишнього середовища, КП «Теплокомуненерго» при великих боргах за спожитий газ подає високу температуру теплоносія, через що в квартирах була задуха, і у фінансовому плані страждали від цього ті мешканці, будинки яких обладнані засобами обліку тепла. Мета була досягнута: температура теплоносія стала відповідати нормам.
Була також надана організаційна допомога в органах місцевого самоврядування громадянам мікрорайону «Лубчиця» в наданні земельної ділянки під будівництво спортивного майданчика для дітей. На жаль, слова свого нині діючий міський голова М.Боровець не дотримавсь, щоб допомогти мешканцям у будівництві дитячого спортивного майданчика, який потребує вкладення великих коштів.
Також було цілий ряд заяв, звернень, пропозицій на сесіях міської ради і публікацій у місцевій газеті «Новоград-Волинські новини», починаючи від початку 2008 року з приводу соціально-економічного розвитку міста.
ОСНОВНІ ТЕЗИ З ПРОГРАМИ КАНДИДАТА НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВІД УКРАЇНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКАНСЬКОЇ ПАРТІЇ «СОБОР» АНАТОЛІЯ ШЕВЧУКА
У своїй діяльності керуватимусь, в першу чергу, тим, що згідно зі статтею 5 Конституції України: «…носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ…», згідно зі ст.6 Закону України: «Первинним суб’єктом місцевого самоврядування, основних його функцій і повноважень є територіальна громада міста…», а не чиновники, як є зараз. Не буду сам порушувати Конституцію України та чинне законодавство і не дозволю цього робити підпорядкованим мені чиновникам.
Кожна розумна, обгрунтована пропозиція від громадян з приводу соціально-економічного розвитку міста, земельних питань, місцевих податків та зборів буде врахована у рішеннях міської ради та її виконавчих органів.
Наведу жорсткий контроль над ефективним використанням бюджетних коштів та змушу підпорядкованих мені чиновників чемно ставитись до своїх громадян. До межі розумного скоротиться апарат міської ради, який за останні роки збільшився вдвічі. Ви забудете,що таке бюрократія та корупція в органах місцевого самоврядування.
Буде справедливість у дозвільній системі, посильні місцеві податки та збори для підприємців, що сприятиме розвитку підприємництва. Залучатиму реальні (виробничі) внутрішні інвестиції, які створюватимуть робочі місця з високим рівнем заробітної плати. Для зайнятості молоді в бюджеті розвитку закладатимуться кошти для підтримки бізнес-проектів молодих підприємців-початківців, що виділятимуться на засадах прозорих конкурсів.
Наведу елементарний порядок у комунальних підприємствах, найбільш це стосується Водоканалу. Тарифи для населення не підніматимуться до тих пір, допоки не вичерпаються внутрішні резерви комунальних підприємств. За рахунок ефективного використання бюджетних коштів будуть передбачені в бюджеті міста кошти на модернізацію комунальних підприємств, підтримки ОСББ, для ремонту доріг у приватному секторі, на будівництво пішохідного моста через річку Смолка з мікрорайону «Лубчиця» до мікрорайону «Смолка». Не допущу приватизації чи здачі в концесію комунальних підприємств. Впроваджуватимуться енергозберігаючі технології та альтернативні джерела теплозабезпечення.
Наведу порядок у благоустрої міста: чисте місто не тому, що прибирають, а тому, що не смітять. Забезпечиться роздільний вивіз сміття та упорядкується його вивіз у приватному секторі.
Всіляко пропагуватиму здоровий спосіб життя, всебічно підтримуватиму розвиток фізкультури та спорту, освіти, науки, медицини та культури, на що передбачатимуться кошти у місцевому бюджеті.