ХРОНІКА 45/2010

МАХІНАЦІЇ ЧИНОВНИКІВ У ЛІСНИЦТВІ
У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства.
За інформацією прес-служби МВС України, вони в березні цього року незаконно надали дозволи приватним підприємцям на вирубку дерев на території одного з лісництв, чим завдали збитки державі на суму понад 345 тис. гривень.
Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.246 та ч.2 ст.364 КК України (незаконна порубка лісу й зловживання владою або службовим становищем), викрито земельні махінації чиновників РДА на 12 га.
Як стало відомо, в Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб райдержадміністрації.
За інформацією прес-служби МВС України, вони безпідставно передали у власність шістьом громадянам земельні ділянки загальною площею 12 гектарів для ведення особистого селянського господарства. Унаслідок протиправних дій правопорушників, державі завдано збитків на суму понад 254 тисячі гривень.
Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
Рупор Житомира

НЕПОВНОЛІТНІ ЗГВАЛТУВАЛИ ЖІНКУ ТА ВБИЛИ ЇЇ ЧОЛОВІКА
Мешканець смт.Черво-ноармійськ Сергій разом із своїм другом Віталієм приїхав у с.Зелена Поляна відвідати дівчину, з якою зустрічався. Вважаючи, що приїзд на побачення до дівчини — досить вагома підстава, щоб гарно його відсвяткувати, уся компанія у будинку, де мешкала дівчина, так і зробила — весело, зі спиртним, відсвяткували зустріч. Однак випитого спиртного їм видалося замало, і хлопці, добряче «підігріті», пішли за додатковою порцією.
Проходячи вулицею, хлопці (на той час були неповнолітніми) почули, що у дворі однієї оселі хтось хропе, і, обурившись таким «нахабством», зайшли «розібратися». Як з’ясувалося, це був чоловік, поруч з яким також спала жінка, обоє були у нетверезому стані. Очевидно, саме ця обставина страшенно не сподобалася заїжджим «гастролерам», бо вони накинулися на сплячого чоловіка і без причин почали його жорстоко бити. Вирішивши, що «вклали» добряче і «навели лад» із сплячим чоловіком, взялися за жінку. Як самі вже засвідчили під час давання показів у досудовому слідстві, жінку гвалтували по черзі, «допомагаючи» один одному.
Дикі «розваги» неповнолітніх закінчилися трагічно: як констатувала медична експертиза, чоловік від побиття помер вже через три години, а згвалтована жінка ледве прийшла до тями.
Апеляційний суд, у якому розглядалася кримінальна справа, прийняв рішення — кожному по 11 років позбавлення волі.
Тепер у них побачення якщо й будуть, то не такі вже й веселі…
Д.СТЕМКОВСЬКИЙ, прокурор відділу підтримання державного обвинувачення у судах прокуратури області