ПЛІДНА СПІВПРАЦЯ КП «НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» З ДЕРЖАВНОЮ ІНСПЕКЦІЄЮ З ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ В 2010 РОЦІ

У ремонтний період 2010 року КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», співпрацюючи з Державною інспекцією з енергозбереження в Житомирській області, очолювану керівником Зайчуком Юрієм Васильовичем, котрий професійно надавав поради та рекомендації щодо впровадження енергозберігаючих заходів, виконало наступні роботи:
Встановлено обладнання автоматизації та диспетчеризації 4-х котелень, в результаті — кількість операторів зменшилась на 16 чоловік, що дало змогу зекономити 216,4 тис. грн.
На котельні по вул.Рокоссовського, 5/197, власними силами встановлена вже друга на підприємстві когенераційна установка для одночасного вироблення теплової та електричної енергії, що за порівняно невеликі капіталовкладення на переобладнання дизельного генератора вітчизняного виробництва дає збільшення економії ресурсів, завдяки високому коефіцієнту використання палива.
На 6-ти котельнях підприємства встановлено обладнання автоматичного підживлення системи опалення водою, що значно покращило якість послуг з теплопостачання.
На котельні по вул.Житомирська, 29, було замінено циркуляційний насос на енергоефективний, фірми LOWARA з 75 кВт на 55 кВт, що зекономить 170 тис. кВт електроенергії або 140,2 тис.грн. за опалювальний сезон.
На котельні по вул.Соборності, 68, демонтований котел «ДРОЗД» та встановлений котел «ВК-32», що дасть змогу зекономити в опалювальному сезоні 2010-2011 років 26 тис.кВт електроенергії та 8 тис.м3 природного газу або 30,1 тис. грн. за опа-лювальний сезон.
Закрито котельню по вул.Ушакова, 48. Штат операторів скоротився на 6 чоловік, що дало змогу зекономити 81,1 тис. грн.
На котельнях підприємства за власні кошти проведено заміну трубопроводів 2,556 км теплових мереж, з них 2,364 км — попередньоізольовані з пінополіуретановою ізоляцією.
У результаті проведених заходів за опалювальний сезон планується зекономити 40 тис.м3 природного газу, 455 тис. кВт електричної енергії та 320 Гкал теплової енергії.
Загальна економія коштів за опалювальний сезон 2010-2011 рр. складе 744,9 тис.грн.
Підприємство і надалі планує впроваджувати енергозберігаючі заходи пліч-о-пліч з Держінспекцією з енергозбереження для покращання якості послуг з теплопостачання та економії енергоресурсів.
Відділ інформації та зв’язків з громадськістю