ДЕСЯТЬ ПРИЗЕРІВ ОБЛАСНОЇ ПЕРШОСТІ

Борці греко-римського стилю з Новограда-Волинського знову довели, хто в домі, себто — в області, господар. На відкритій першості житомирської ДЮСШ (3-4 грудня) вони вибороли шість перших, два других та два третіх місця.
У змаганнях взяли участь не тільки житомиряни й звягельчани, а й представники інших осередків греко-римської боротьби Житомирщини. Команда з Новограда налічувала 20 спортсменів.
Перемогою завершили турнір Іван Шевчук (вагова категорія 25 кг), Дмитро Коломійчук (32 кг), Олександр Федотов (46 кг), Віталій Білоус (53 кг), Віталій Євпак (69 кг) і Владислав Ковальчук (76 кг).
У призери пробилися Дмитро Бойко (35 кг), Богдан Хомеча (42 кг) — другі місця, Павло Кирилюк (29 кг), Денис Тарасюк (58 кг) — треті.
Одними з найуважніших глядачів на турнірі були представники тренерського штабу команди з Новограда. Тренер Ігор Савін, зокрема, зауважив, що наші борці традиційно сильно виступають на рівні області. Втім, ці змагання до надто відповідальних не належать. Радше, під час таких першостей перевіряється готовність юних борців до серйозніших випробувань. Тим не менше, результатом і тренери, і спортсмени задоволені.
А вже через тиждень на новоград-волинських борців чекали більш представницькі змагання. Впродовж минулого «вік-енду» відбувся V Міжнародний турнір на призи президента обласної федерації греко-римської боротьби Рівненщини. Крім українських команд, були представлені Польща, Угорщина, Білорусь, Росія, Німеччина і Молдова.
— Цей турнір збирає дуже сильних спортсменів, — зазначив тренер Ігор Савін. — Практично кожна з названих іноземних команд — це збірна своєї країни. Всього було заявлено понад 250 учасників.
Найкращі результати новоград-волинців на цих змаганнях — треті місця Івана Кіпера та Валерія Рутанського (обоє — в категорії 55 кг). Іван на шляху до місця у призовій трійці переміг свого давнього й принципового суперника з Березного, проте поступився у сутичці за вихід до фіналу досвідченому збірнику України. А Валерій запам’ятався місцевій публіці тим, що у «втішному фіналі» здолав сильного борця з Костополя.
Серед тих, хто наблизився до призерів, однак залишився поза трійкою кращих, — Максим Адамчук, який посів п’яте місце у категорії 100 кг.
Олег БРЮХАНОВ