ЯК НОВОГРАД-ВОЛИНЦІ РОЗРАХОВУЮТЬСЯ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

На вулиці стоять морозні зимові дні, а в квартирах та будинках хочеться, щоб було тепло та затишно, але для того, щоб послуги були якісними, необхідно вчасно та в повному обсязі за них розраховуватись.
Так, за січень-жовтень 2010 року жителям міста Новограда-Волинського було нараховано за всі види житлово-комунальних послуг 26,8 млн.грн., за жовтень — 3,9 млн. грн.
Сплачено населенням міста за десять місяців поточного року, включаючи погашення заборгованості попередніх періодів, — 27,1 млн.грн., що становить 100,8% від нарахованих сум, за жовтень сплачено 2,2 млн. грн. — 55,6%, тобто не всі мешканці міста вчасно розрахувалися за надані послуги. Із загальної суми 8,9 млн.грн., (або 32,8%) сплачено за газопостачання; 7,7 млн.грн. (28,6%) — за централізоване опалення; за утримання будинків та прибудинкових територій було сплачено 5,9 млн.грн. (21,7%); та 4,6 млн.грн. (16,9%) — за централізоване водопостачання.
Станом на 1 листопада поточного року заборгованість мешканців міста з оплати житлово-комунальних послуг склала 3,2 млн.грн., що в два рази більше, ніж було на 1 жовтня 2010 року.
Найбільшу питому вагу в структурі заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг має централізоване опалення — 49,6% (1,6 млн.грн.), утримання будинків і споруд та прибудинкових територій — 22,8%, водопостачання — 18,0% від загальної заборгованості. Найкраще мешканці міста розрахувалися за газопостачання — заборгованість становить 9,6%.
А.КУР’ЯТА, начальник управління статистики