ЄВРОПА СКУШТУЄ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ КОВБАСКИ!

ЄВРОПА СКУШТУЄ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ КОВБАСКИ!

Як ми вже повідомляли у минулому числі «Звягель-Інформу», з 21 по 30 січня у Берліні проходитиме Міжнародна сільськогосподарська виставка-ярмарок «Зелений тиждень-2011». Як стало відомо редакції, на цій всесвітньовідомій виставці буде представлена продукція новоград-волинських товаровиробників, зокрема, ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат». Розповідає головний технолог підприємства Валентина БОРИСОВА:
— На виставку «Зелений тиждень» були представлені м’ясні та ковбасні вироби сирокопченої та сиров’яленої групи, що відповідають всім вимогам ДСТУ. Дана група виготовляється за технологією ще радянських часів, до складу якої входить виключно натуральна сировина вітчизняного виробництва та натуральні спеції. В залежності від виду продукції, до складу входить: яловичина, свинина, конина. Тому задовольняється будь-який смак покупця.
— Які саме вироби удостоїлися поїздки за кордон?
— Асортимент продукції, відправлений на виставку «Зелений тиждень-2011»: ковбаси сиров’ялені — «Салямі Московська» та «Святкова», ковбаси сирокопчені — «Володимирівська» та «Половецька», а також м’ясні вироби — «Шийка Королівська» та «Балик Монастирський». До речі, «Балик Монастирський», відзначений у нашій державі, посів почесне місце в рейтингу «100 кращих товарів України».
— Ці делікатеси спеціально готувалися до виставки?
— Ні. М’ясні та ковбасні вироби, представлені на виставку «Зелений тиждень-2011», взяті із загальної партії, що виготовляється на ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат», і надходить у торговельну мережу. Тому в Берліні і в Україні смакуватимуть однакову продукцію. Сирокопчені та сиров’ялені вироби поступають у торгівлю лише після дослідження кожної партії на якість виробничою лабораторією. Якість підтверджується також Сертифікатом Відповідності, виданим Центром Держстандартизації.
Підготував Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА