КРОЛИК БЕЗ… ВУХ — ТАТО «НЕДОРОБИВ»?

КРОЛИК БЕЗ… ВУХ — ТАТО «НЕДОРОБИВ»?

Пристрасне і плодовите кохання — характерна кроляча ознака. Одна новоград-волинська парочка кролів настільки захопилася, що «зробила» собі дитину… без вух! Таку звістку днями нам сповістив мешканець міста Василь МУРАВСЬКИЙ.
— Я багато років розводжу кролів, але такого ще не бачив, — розповів господар. — Півтора місяці тому кролиця привела виводок — чотирьох кроленят. Я тільки недавно, коли чистив клітку, помітив, що один із них зовсім не має вух! Приніс показати дружині, а вона сміється: «Недоробив!».
Дивлячись на поведінку, відсутність вух зовсім не турбує кролика, навіть додає певної індивідуальності. Ветеринарний лікар Ніна Панчій з цього приводу каже, що такий випадок — вперше у її практиці. Судячи з вушних отворів, — тваринка чує, але слух для кролика — не головне. Очі, зуби є — отже, їсти він може, тобто, житиме і розвиватиметься нормально.
Загалом же, тварини з аномаліями нині народжуються набагато менше, аніж раніше, коли цей факт пов’язували із чорнобильською аварією. Корови без черева чи з двома головами, щоправда, зустрічаються, але це — поодинокі випадки.
Тож кролик, у свій рік, напевно, вирішив таким чином побешкетувати. Або ж нагадати усім: поспішиш — людей насмішиш!
Юлія КЛИМЧУК
фото Віктора ТИМОЩУКА