ВЕРБІВКА ЗНОВУ ЗІГРІЛА ЖІНОЧЕ СЕРЦЕ…

Із ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято — 8 Березня! Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже все найдорожче, що є у нашому житті, пов’язане із жінкою. Вона вчить любити добро, правду, щирість, людей, несе вірність. У цей день сильніша половина світу дарує увагу, любов жінкам.
6 березня, у сільському Будинку культури с.Вербівка, відбувся святковий концерт, присвячений любим матерям, дружинам, дочкам, сестрам, багато з яких вже і забули, що таке увага та любов. На дійство з’їхалися жителі найближчих сіл, щоб також долучитися до привітань, вшанувати матерів. Ніхто навіть не очікував приймати таку велику кількість гостей. Святковий настрій глядачам дарував хор «Вербівчанка», який відомий не лише у районі, але і в області. Вони співали пісні, розігрували гуморески, для того, щоб зігріти душу жінкам. Усі були в захопленні від такого концерту, на якому переважало старше покоління. У багатьох матерів були сльози на очах. Це — сльози вдячності за подароване тепло. Увесь світ вклоняється таким матерям, благословляє це величне і ніжне ім’я — Ненька, Мати! Вербівчани стали прикладом для всіх — вони зуміли подарувати любов і вдячність жінкам. У цей день вони стали однією дружньою родиною, щоб вклонитися «берегині домашнього вогнища». Не дивлячись на те, що Вербівка — маленьке село, з невеликою кількістю жителів, тут ще з дитинства вчать любові і поваги до старших, а особливо — до жінок.
Всі дуже вдячні організаторові свята — завідуючій клубом Олені Ляшук. Саме з ініціативи цієї жінки організували таке дійство — справжній подарунок для жителів села. У їхній пам’яті, серцях назавжди залишиться про це радісна згадка.
Кажуть, що людина стає на коліна в трьох випадках: щоб напитися із джерела, зірвати квітку і вклонитися матері. Тож, низький уклін усім матерям. Це ваше велике терпіння, ваші турботи, ваша любов благословляють нас на подвиги в ім’я життя на землі. Уклін Вам, хто вигодували нас хлібом, потом і кров’ю, вірою і терпінням. Вклоняємося Тобі, мати роду людського!
Людмила ПЕТРУК, студентка 2 курсу ЛНУ ім.І.Франка