ЗАПРОШУЄМО НА ТВОРЧИЙ ЗВІТ!

ЗАПРОШУЄМО НА ТВОРЧИЙ ЗВІТ!

Відділ культури і туризму районної державної адміністрації запрошує всіх бажаючих, хто любить прекрасне, хто хоче торкнутись до витоків народної творчості нашого краю, на творчий звіт Новоград-Волинського району, що відбудеться 17 березня 2011 року в обласному музично-драматичному театрі м.Житомир. Розповідає Сергій Найдюк, начальник відділу культури і туризму Новоград-Волинської райдержадміністрації:
— Здається, зовсім недавно, в травні 2001-го року (в рамках Всеукраїнського фестивалю майстрів мистецтв та народної творчості, присвяченого 10-й річниці Незалежності України), у звітному концерті Житомирщини брав участь народний аматорський хор Будинку культури с.Повчине. Протягом останніх років у звітних концертах майстрів Житомирщини брали участь народний аматорський гурт української пісні «Кришталеві дзвони», народний аматорський хор районного Будинку культури с.Ярунь, юна Оксана Потайчук із Червоної Волі.
Згідно з дорученням Кабінету Міністрів України від 10.11.10, до Плану організації виконання завдань, визначених Указом Президента України «Про відзначення 20-ї річниці Незалежності України», та з метою подальшого розвитку професійного, аматорського мистецтва, популяризації мистецьких надбань, творчих здобутків, декоративно-ужиткового мистецтва в Житомирщині, за відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації,
2 лютого 2011 року в приміщенні обласного музичного театру імені Івана Кочерги стартував фестиваль-звіт аматорів та майстрів народної творчості Житомирщини, присвячений 20-й річниці Незалежності України.
Наш Новоград-Волинський район звітуватиме 17 березня, в переддень Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
Майже двохгодинне мальовниче дійство древлянської містерії «Коло діє, сонце радість сіє» представлятимуть кращі колективи нашого району — народні аматорські фольклорно-етнографічні колективи сіл Гірки, Червона Воля, Сусли, Немильня, районного Будинку культури, зразковий дитячий танцювальний колектив з Пилипович та вокальне тріо, народний гурт української пісні «Кришталеві дзвони», народні аматорські хори з Броницької Гути та Яруня, окремі виконавці та ведуча Лариса Демчук. Віримо, що окрасою творчого звіту стане виступ духового оркестру Новоград-Волинського військового гарнізону.
Святковому концерту передуватиме виставка у фойє театру: свої творчі здобутки, вироби підприємств представлятимуть виставки-світлиці сіл, установ та організацій району. Значну допомогу в організації звіту, його фінансуванні та вирішенні інших організаційних проблем надають районна державна адміністрація, районна рада, селищна та сільські ради, установи та організації міста та району.
Віримо, що таланти нашого краю такі ж невичерпні, як і духовні джерела Лесиного краю!
Підготував Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ