ЕКСПРЕС ДО КИЄВА ЗУПИНЯЄТЬСЯ В НОВОГРАДІ! І ШВИДКО, Й ВІДНОСНО НЕДОРОГО

ЕКСПРЕС ДО КИЄВА ЗУПИНЯЄТЬСЯ В НОВОГРАДІ! І ШВИДКО, Й ВІДНОСНО НЕДОРОГО

З восьмого березня у ­но­воград-волинців та гостей міста з’явилася можливість, у разі потреби, всього за ­2 години 40 хвилин дістатися до Києва та за 3 години 53 хвилини доїхати до Львова. Таку оперативність, що часом не під силу й приватному авто­транспорту, з огляду на стан і завантаженість деяких ділянок доріг, забезпечить потяг-експрес «Київ-Львів-Київ».
Варто зауважити, що швидкісний потяг №169/170 сполученням «Київ-Львів» уже кілька років курсує через Новоград-Волинський, проте донедавна він минав нашу станцію на ходу. Численні листи-звернення міської влади до залізничного керівництва всіх рівнів, у яких йшлося про зупинку цього потяга та містилися інші пропозиції щодо покращання якості обслуговування пасажирів, тривалий час залишалися без уваги.
— Міська влада впродовж чотирьох років зверталася до керівництва Південно-Західної залізниці та Коростенської дирекції залізничних перевезень з проханням забезпечити зручне безпересадкове сполучення Новограда-Волинського зі столицею та іншими великими містами України і ближнього зарубіжжя. Однак ми постійно отримували негативну відповідь, — коментує ситуацію заступник міського голови з питань транспорту і промисловості Сергій КОЛОТОВ.
— На початку цього року ми звернулися з відповідним листом до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Зокрема, попросили посприяти, аби залізничники впорядкували графік руху приміських потягів по станції Новоград-Волинський, встановили зупинку швидкісного потяга до Києва, також — ­висловили побажання мати безпересадковий потяг, що їде через Новоград до Москви. Міський голова Володимир Загривий особисто обгрунтовував Володимиру Литвину необхідність цих нововведень. Вочевидь, після цього наші пропозиції були уважніше вивчені. Маємо перший результат, — продовжив Колотов.
Швидкісний потяг має досить зручний розклад для новоград-волинців.
№169: відправлення з Києва на Новоград-Волинський — о 17.01, прибуття у Новоград — о 19.38, відправлення з Новограда на Львів — о 19.40, прибуття на кінцеву зупинку — о 23.33.
№170: відправлення зі Львова на Новоград-Волинський — о 6.35, прибуття у Новоград — о 10.27, відправлення з Новограда на Київ — о 10.29, прибуття до столиці — о 13.09.
Наразі потяг слідує в напрямку Львова по середах, п’ятницях, суботах, неділях, до Києва — по понеділках, четвергах, суботах і неділях. Але, за інформацією з офіційного Інтернет-сайту Укрзалізниці, вже з 22 березня №169 курсуватиме всі дні тижня, крім понеділків, №170 — всі дні тижня, крім вівторків.

Привабливою, особливо для студентів, є й ціна квитка. Другим класом до Києва можна доїхати за 59,43 грн. (по студентському — половина від цієї суми), першим класом —
94,04 грн. (студентам — мінус 15%). До Львова: другим класом — 69,57 грн. (50% для студентів), першим класом — 110,89 грн. (-15%).
Як повідомили на залізничному вокзалі, потягом вже скористалися перші місцеві пасажири. Тут слід наголосити на важливому моменті: експреси будь-де не зупиняються. Тож, доцільність зупинки потяга на станції Новоград-Волинський у подальшому напряму залежатиме від пасажиропотоку.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА