РОЗМІРИ КОМПЕНСАЦІЙНИХ ВИПЛАТ НА 2011 РІК ПОТЕРПІЛИМ ГРОМАДЯНАМ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Наказом Міністерства праці та соціальної політики України №23 від 24.01.11 р. затверджені нові розміри компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії І і ІІ, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2011 рік: І категорії — 283,00 грн.; ІІ категорії — 141,50 грн. на місяць.
Згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» п.12 статті 30, передбачено виплату грошової компенсації батькам потерпілих дітей, котрі не відвідують дитячі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади (у тому числі тих, котрі не знаходяться в обліковому складі шкіл). До 3 років розмір компенсації становитиме на 2011 рік: 153,29 грн.; після досягнення 3 років — 194,21 грн.
Також повідомляємо, що потерпілі громадяни І категорії, відповідно до Закону України «Про статус…» п.19 статті 20, мають право на безплатний проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України. Потерпілі громадяни ІІ категорії вищевказаного Закону п.4 статті 21 мають право на 50-процентну знижку вартості проїзду один раз на рік до будь-якого пункту України (незалежно від того, чи отримували путівку). Для відшкодування пільгового проїзду потерпілим громадянам необхідно звертатися до відділу соціального захисту громадян, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та мати при собі проїзні квитки до місця призначення та в зворотньому напрямку.
За довідками звертатись за адресою: вул.Ушакова, 40, каб.№6, або за тел.: 2-00-13.
Л.ШУТОВА, начальник управління