ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ПРИРОДНОГО ГАЗУ!

Щорічно, із настанням весняного потепління, Новоград-Волинське управління експлуатації газового господарства оголошує місячник з безпечного та заощадливого використання газу в побуті. Ми бажаємо звернути увагу наших абонентів на питання покращання вивчення ними безпечних умов експлуатації побутових приладів, на питання виконання загальних правил експлуатації газифікованого обладнання. Так, для нормальної роботи всіх приладів повинна бути забезпечена максимальна кількість свіжого повітря (кисню), тому об’єм приміщень кухонь чи котелень, де встановлено устаткування, не можна зменшувати від проектної величини. Встановлення газових приладів у ванних кімнатах, підвалах, санвузлах — категорично заборонено. Власникам забороняється включати обладнання в роботу за відсутності надходження свіжого повітря через кватирку у вікні. Прилади для опалення обов’язково повинні мати пристрої для відведення продуктів згоряння, за станом яких слідкує власник житла (господар будинку). Встановлення газових приладів дозволяється лише спеціалізованим організаціям, що мають відповідні документи.
У цей час, із настанням значного потепління, деякі господарі відключають прилади опалення з метою економії газу. Однак, якщо погода погіршиться, приступають до повторного включення котлів, грубок, конвекторів, не дивлячись в інструкцію по експлуатації устаткування, яке вони встигли забути за зимовий час. Це дуже небезпечно, може привести до порушення нормальної роботи обладнання, вибухів, нещасних випадків.
З метою запобігання травмування людей, пошкодження будівель, аварійних ситуацій просимо всіх наших абонентів суворо дотримуватися правил безпеки, заводських інструкцій. У разі необхідності, газове господарство надасть вам допомогу щодо вирішення будь-яких питань, пов’язаних із експлуатацією побутових газових приладів. Звертайтеся до нас за телефонами: 04; 5-25-54; 3-50-88.
Адміністрація Новоград-Волинського УЕГГ