ОФІЦІЙНО

ДЕРЖАВНА ДОПОМОГА МАТЕРЯМ-ГЕРОЇНЯМ
Згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка державну соціальну допомогу у розмірі 6330 грн. (тобто 10-ти кратний розмір прожиткового мінімуму) повинна одноразово отримати кожна жінка, яка удостоєна високого звання «Матері-героїні». Це звання присвоюють жінкам за народження та виховання 5 і більше дітей.
Днями таку допомогу отримають 4 наші землячки, які у 2007 році за клопотанням виконавчого комітету міської ради отримали звання «Мати-героїня».
ПРО СТАН ПРИРОДНИХ ДЖЕРЕЛ ВОДИ У МІСТІ
З березня по серпень місяць поточного року держсанепідслужбою Новоград-Волинського району в місті було проведено обстеження природних джерел питної води. Результати обстеження показали, що переважна більшість використовуваних джерел мають незадовільні показники по санітарних нормах. А саме:

  • джерела на вул.Володарського (Надслучанській), вул.Водопровідна (ближче до костелу), вул. Щорса мають двократне перевищення допустимих норм по вмісту нітратів;

  • джерела на вул.Водопровідній (поблизу млина), вул.Щорса мають значне перевищення допустимих норм за мікробіологічними показниками – кількість бактерій групи кишкової палички перевищує допустимі норми відповідно в 25 та 250 раз.


Міська влада рекомендує жителям міста обмежити використання води з даних природних джерел з метою недопущення погіршення стану здоров’я громадян через вживання неякісної води.
ВШАНОВУЄМО ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ В УКРАЇНІ
З 29 вересня до 6 жовтня 2008 року, з 10.00-17.00 години, в фойє міського Палацу культури працює виставка фотоматеріалів «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-1933 років — геноцид українського народу». Запрошуються всі бажаючі.
7 жовтня 2008 року, о 18.30, в міському Палаці культури з нагоди 75-х роковин голодомору в Україні відбудеться вистава «Прости і помилуй…» у постановці Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка. Довідки за тел. 5-25-80.
Відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради