НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ВІДВІДАЛИ СПІКЕР ВОЛОДИМИР ЛИТВИН ТА МАРШАЛОК СЕНАТУ ПОЛЬЩІ

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ВІДВІДАЛИ СПІКЕР ВОЛОДИМИР ЛИТВИН ТА МАРШАЛОК СЕНАТУ ПОЛЬЩІ

Відвідали наше місто високоповажні гості з нагоди Всесвітнього дня Полонії і поляків, котрі мешкають за кордоном, адже в Новограді-Волинському завжди проживало і проживає багато етнічних поляків.
Того дня, зокрема, відбулася зустріч з прихожанами костелу римо-католицької парафії Христа Царя Всесвіту, яку очолює настоятель храму отець Віталій.
У храмі гостей зустрічали дзвінкі голоси дитячого церковного хору, лунали привітання двома мовами — польською і українською. Діти отримали в подарунок від Володимира Литвина солодощі, а після урочистої церемонії із задоволенням щиро і довірливо з ним спілкувалися.
Звертаючись до всіх присутніх, Володимир Михайлович зазначив, що сам зростав у невеликому селі, де люди ніколи не ділили один одного за національними ознаками, а жили дружно, працювали разом, із шаною і повагою ставлячись один до одного, і де критеріями оцінки були чесність, порядність та працелюбність.
— Я дуже хотів би, — підкреслив спікер, — щоб поляки почували себе добре в Україні, а українці — в Польщі, і щоб всі ми пишалися тим, що є громадянами своєї країни та пам’ятали свої корені.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА