МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВИВЧАВ ПЕРЕДОВИЙ МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД

Міський голова Володимир Загривий у складі делегації Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України брав участь у Міжнародній конференції з питань стратегії міського теплозабезпечення, підвищення енергоефективності приміщень, що проходила в столиці Молдови Кишиневі і фінансувалася Європейським Союзом. Учасниками даного заходу були мери міст України, Вірменії, Молдови, Грузії, Румунії, Польщі, всього — 74 чоловіки. Відбувся грунтовний обмін міжнародним досвідом у діяльності управлінських структур, забезпеченні жителів міст теплом, житлово-комунальними послугами на основі сучасних технологій.
За висновками міського голови: на фоні ситуації в інших українських містах і навіть інших країнах Новоград-Волинський виглядає не кращим, але і не гіршим. Робота з газифікації міста, котелень, житла, бюджетних закладів, проведена в 90-роках, забезпечила цивілізовані умови для наших городян, як мінімум ще на 15-20 років. І це є добрим підгрунтям для подальшого підвищення рівня комфорту городян до європейського рівня.
Але час і ситуація швидко змінюється: реальним і серйозним дефіцитом стають енергоносії, особливо — природний газ, що постійно і стрімко дорожчають. Є багато інших факторів, проблем, що диктують зміну політики та практичних дій як у масштабах держави, так і нашої міської влади, в тому числі в діяльності фахівців місцевих житлово-комунальних підприємств, служб. Без такої перебудови нам не обійтися, щоб не відстати від нагальних потреб сучасного життя, особливо у використанні раціонального досвіду інших, домаганні економії тепла, води, реалізації заходів з енергозбереження, застосуванні альтернативних джерел енергії.
Найближчим часом будуть розроблені конкретні заходи щодо запровадження у житлово-комунальну галузь нашого міста передового міжнародного досвіду, побаченого міським головою у сусідній державі.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради