ЛИШЕ БЕНЕФІС МОЛОДОГО ВОРОТАРЯ ВРЯТУВАВ ВІД РОЗГРОМУ

...Не дочекавшись фінального свистка, одразу після другого пропущеного голу новоградською командою, сотні вболівальників понуро попрямували до виходу зі стадіону. Доки ще тримався рахунок 1:0 на користь житомирського «Арсеналу», місцева публіка жила надією, що «Авангарду» вдасться відігратися. Втім, будемо відвертими, з тією грою, що продемонструвала наша команда, поразка — закономірний і справедливий результат.
За увесь матч — черговий поєдинок у рамках чемпіонату України серед аматорських команд — футболісти «Авангарду» не завдали жодного удару в площину воріт суперника. Власне, було декілька небезпечних ударів, проте кожного разу м’яч ворота оминав. Натомість гості, у складі яких феєрили троє колишніх гравців новоградської команди, могли забезпечити нам розгром. За те, що цього не сталося, маємо подякувати молодому воротареві Олегу Войтовичу, котрий зайняв місце на останньому рубежі, замінивши дискваліфікованого Максима Дуброва.
Олег Войтович відбивав, здавалося б, «мертві м’ячі». Але... у підсумку — 0:2. Для того, щоб розраховувати хоча б на якийсь успіх, потрібно атакувати. А в цьому компоненті команда виглядала відверто беззубо. Як вже не раз повідомляла наша газета, до такої прикрої ситуації призвела сукупність факторів. По-перше, засилля травм, що підкосили провідних гравців. По-друге, нестабільність із фінансуванням команди, внаслідок чого хлопці розбрелися й тепер шукають щастя у командах із сусідніх міст.
Тож, «Авангард» так і залишається із трьома очками. Вже тепер після чотирьох зіграних матчів. Це — передостаннє місце в групі, а до лідерів — як до неба рачки.
І насамкінець. Перед початком гри вболівальникам оголосили їхні «права і обов’язки». Себто правила поведінки на стадіоні — не пий, не кури, не лайся, не сміти... Але чомусь цей намір окультурити вболівальника виглядав, як спроба лікувати зуб пацієнту, котрий перебуває в клінічній смерті. Спочатку не завадило б докласти зусиль для забезпечення команди всім необхідним, щоб хлопці грали й вигравали, а тоді вже, коли настане така ідилія, братися за виховні заходи.
Між тим, в нашої влади буде шанс перейняти досвід становлення футбольного клубу, адже міський голова налагоджує співробітництво із польським містом Белхатув, однойменний клуб із якого грає у вищому дивізіоні польського футболу, був віце-чемпіоном Польщі і грав у єврокубках. Є на кого рівнятися.
Олег БРЮХАНОВ