«ТЕХНА»: ЗАВОЮВАТИ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РИНОК

«ТЕХНА»: ЗАВОЮВАТИ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РИНОК

Виробниче об’єднання «Техна», за оцінкою міського голови Миколи Боровця, є одним із найбільш успішних інвестиційних проектів, що реалізовано у Новограді-Волинському за останні шість років. На сьогодні підприємство — один із лідерів нашого регіону за багатьма показниками, а його продукція — обладнання для птахівництва і свинарства — впевнено тримається на ринку країн СНД, Північної Африки та Румунії. Сотні мільйонів гривень, інвестованих впродовж останніх двох років у виробництво на базі лише Новоград-Волинського заводу, приносять свої плоди. Проте, керівництво «Техни» прагне більшого. 2 жовтня на підприємстві здійснили офіційний пуск нового обладнання. Його експлуатація допоможе «Техні» на рівних конкурувати на ринку розвинених країни Європи. Свідками цієї події, окрім керівництва компанії, стали заступник міністра промислової політики України Володимир Саченко, представники міської й обласної влади та журналісти.
— На сьогодні «Техна» — європейський лідер за обсягами виробництва і продаж обладнання для птахівництва. З новими технологіями і обладнанням, вартість яких сягає трьох мільйонів євро, ми сподіваємося, що станемо не тільки лідером за обсягом, а й законодавцями моди в цьому сегменті ринку, — зазначив під час презентації нової лінії генеральний директор ТОВ ВО «Техна» Михайло Драга.
Представникам ЗМІ в якості порівняння запропонували оглянути дві лінії виробництва: ту, що працює впродовж останніх двох років, і нову. Нове обладнання, розповідає заступник генерального директора «Техни» Костянтин Куліковський, має значно ширші можливості. Насамперед, у 2,7 рази вища швидкість роботи та наявність багатоступеневого контролю продукції. Але головне — на новій лінії можна проводити зварювання оцинкованого дроту практично без пошкодження цинку, що значно знижує ймовірність виникнення корозії. Крім цього, нове обладнання широкопрофільне — в якості заготовок можна використовувати дріт із неіржавіючої сталі, міді, бронзи, інших металів.
Не менш важливий момент — лінія має низку ефективних ступенів захисту від травматизму на виробництві. В цьому присутні мали змогу переконатися, як кажуть, на собі: як тільки один із журналістів випадково наблизився на небезпечну відстань до конвеєра, той одразу ж зупинився.
У сусідньому виробничому приміщенні — теж новинка. Працює лінія, що виготовляє поліпропіленову стрічку, як запевняють інженери, екологічно безпечну і водночас стійку до лугів, кислот і солей. Спектр застосування такої стрічки доволі широкий: вона може використовуватися як в якості комплектуючої до основного виду продукції підприємства (для видалення посліду у клітках, де утримуються птахи), так і в якості сировини при виготовленні речей, необхідних у побуті (як приклад — всім добре відомі пластикові стаканчики).
Насамкінець так званого дня відкритих дверей, заступник міністра промислової політики Володимир Саченко за дорученням Прем’єр-міністра України вручив кращим працівникам підприємства пам’ятні відзнаки. А всі високопосадовці на згадку про урочистий момент пуску нової лінії отримали фрагменти стрічки, яку перед цим колективно перерізали, — як символ взаєморозуміння між владою і бізнесом.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА