ВРЯТУВАЛИ ПАРК ВІД ПОЖЕЖІ

ВРЯТУВАЛИ ПАРК ВІД ПОЖЕЖІ

\"ВРЯТУВАЛИУ НОВОГРАДІ ПРОЙШЛА ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «ВРЯТУВАТИ. ЗАПОБІГТИ. ДОПОМОГТИ»
На роботу, як на свято — це не про них. Бо їх робота — щодня знаходитися на бойовому чергуванні. Рятувати людей із полум’я, води, понівечених автівок. Робити це професійно, оперативно, без права на помилку. Так, як робить це сержант МНС Олександр Шапран (на фото) та його колеги з місцевої пожежної частини. 22 липня у Новограді-Волинському про­йшла традиційна щорічна всеукраїнська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти».
\"ВРЯТУВАЛИВже декілька років місцем проведення акції є центральний парк. Кажучи простіше, це такий собі «День відкритих дверей» від місцевих рятівників. Як розповів начальник сектору державного пожежного нагляду Новоград-Волинського РВ Микола Павловський, мета громадської акції — познайомити людей ближче із роботою МНСівців, привернути увагу до основ пожежної безпеки та сприяти підвищенню престижу професії. Щоразу епіцентром демонстрації умінь рятівників стає дерев’яне дитяче містечко у парку. Його спочатку «підпалюють», потім тушать, спільно з бригадою «швидкої» рятуючи із димової завіси людей.
І якщо для дорослих усе це дійство — бутафорія, то для маленьких глядачів видовищний захід — наочний посібник про те, до чого можуть призвести ігри із сірниками та вогнем. Як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Тож за реакцією дітей вельми цікаво було спостерігати — для них усе було по-справжньому. Цілком ймовірно, що не в одній дитячій голівці того дня зародилася нова мрія — стати пожежником… Хто ж з хлопчаків про це не мріє? А ще свої мрії та знання діти могли зобразити у конкурсі малюнків на асфальті.
\"ВРЯТУВАЛИГородяни побачили як техніку, так і засоби, за допомогою яких МНСівці рятують життя людям під час пожеж, автомобільних катастроф, стихійного лиха. Заступник начальника СДПЧ-10 Олексій Бойко розповів журналістам про озброєння рятівників. За допомогою цих інструментів рятівники розбирають завали, дістаючи потерпілих, розжимають понівечені автомобілі, розрізають бетон, металеві конструкції. Одним словом — роблять неможливе для порятунку інших.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА