ДЕШЕВО Й СЕРДИТО ДО КИЄВА — НОВИЙ ВАРІАНТ ВІД ЗАЛІЗНИЦІ

Як раніше інформувала наша газета, у зв’язку з ремонтними роботами пасажирських поїздів дальнього слідування через станцію Новоград-Волинський-1 не буде в ходу до 1 листопада. Втім, в адміністрації вокзалу нам повідомили, що віднедавна є доволі непогана можливість дістатися залізничним транспортом із Новограда до Києва за помірну ціну. Щоправда, — з пересадкою у Житомирі.
Отже, варіант такий. О 17.47, по середах, п’ятницях, суботах і неділях, із Новограда вирушає дизель-поїзд до Житомира (прибуття — о 20.18). Через одинадцять хвилин, о 20.29, із залізничного вокзалу Житомира відправляється електропоїзд підвищеного комфорту №884 сполученням «Житомир-Київ». Прибуття на станцію «Київ-пасажирський» — о 22.20.
Вартість повного квитка на дизель з Новограда до Житомира складає 9,05 грн. (по студентському квитку — 4,52 грн.), з Житомира до Києва — 29,82 грн. (по студентському — 17,42 грн.). Аби уникнути зайвих клопотів на житомирському вокзалі, обидва квитки можна придбати одразу в Новограді-Волинському.
Звісно, чотири з половиною години (та ще й пересадка) на дорогу до Києва — це забагато, проте є відчутна економія коштів. Скажімо, студентам можна доїхати до столиці всього за 22 гривні, що вчетверо дешевше, ніж маршруткою. На жаль, аналогічного варіанту в зворотному напрямі поки що не відпрацьовано.
Олег БРЮХАНОВ