ТРИВАЄ РЕМОНТ ДАХУ МІСЬКОГО ПАЛАЦУ КУЛЬТУРИ

Міський голова разом із своїм заступником Валентином Костюком оглянули МПК, де ведеться капітальний ремонт даху, зустрілися з будівельниками. За понад 30 років експлуатації без істотного ремонту дах при­йшов у аварійний стан, через що стіни в міському осередку культури були в плісняві, а в приміщенні холодно. Наразі будівельниками освоєно вже понад 500 тис. грн., які додатково надійшли в місто з державного бюджету.
Під час огляду міський голова разом із підрядником визначив невідкладні завдання для того, щоб до кінця поточного року завершити роботи. На це передбачено 1 млн. 400 тис. грн. За цей час над МПК має бути споруджено шатровий дах, який прикрасить будівлю та надійно захищатиме її від опадів в усі пори року. Міський голова зробив зауваження замовнику — відділу культури та туризму міської ради — щодо затягування в оформленні документів для казначейства. Надалі постійний щотижневий контроль за ходом ремонтних робіт вестиме Валентин Костюк.
Минулого тижня після нетривалої перерви відновила свою діяльність контрольна комісія виконавчого комітету міської ради. Під керівництвом її очільника Дмитра Бороздіна відбулося засідання, на якому проаналізовано хід пере­укладання договорів оренди землі підприємствами та організаціями міста, плати за оренду, обговорювалися також питання погашення боргів із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду. Під час засідання зазначалося, що такі підприємства, як ПАТ «Укртелеком», ТОВ «Рустель» та «Житомироблпаливо», до цього часу не переуклали договори, не виконали попереднє рішення контрольної комісії та продовжують без нових відповідних документів користуватися землею. За словами представника ОДПІ Наталії Ліщишиної, мають великі борги саме по платі за землю такі організації як ДП «Басегра», ТОВ «Барс». Вивчається питання про передачу його майна у комунальну власність, адже підприємство наразі не веде господарської діяльності. Великі борги має також ВАТ «Сантехмонтаж», яке не працює, його рахунки закриті, теперішній власник майна на засідання комісії не з’являється, договір на оренду земельної ділянки не переукладає. Контрольна комісія зобов’язала керівників «Термомакс», ТОВ «Старий Звягель» до кінця поточного місяця розрахуватися із боргами по зарплаті та до Пенсійного фонду.
Контрольна комісія організувала семінар-нараду для голів ревізійних комісій об’єднань співвласників багатоповерхових будинків міста за участю першого заступника міського голови Миколи Усенка. Присутні обмінялися досвідом своєї роботи, отримали методичні рекомендації. Адже працювати їм доводиться на громадських засадах. Про особливості проведення перевірок фінансово-господарської діяльності ОСББ голів ревкомісій поінформував начальник міжрайонного КРУ в місті Олег Сулімко та надав присутнім практичну допомогу.
Відділ по зв’язкам зі ЗМІ міськвиконкому