МАГІЧНА СИЛА ПАРКУ В ІМ’Я КОХАННЯ

МАГІЧНА СИЛА ПАРКУ В ІМ’Я КОХАННЯ

\"МАГІЧНАКоли осінь переливає своїми барвами, вчителі святкують своє професійне свято. Саме така чарівна осінь надихнула вчителів ЗОШ №7 зустріти цей день у мальовничому куточку нашої держави — Уманському національному дендропарку «Софіївка».
Незабутнє почуття свята душі переповнило нас, коли ми ступили на територію парку. Живописні пейзажі з гротами і скульптурами повели нас у світ античних легенд і Гомерівської «Одіссеї».
Парк в ім’я кохання був створений графом Станіславом Потоцьким на честь своєї коханої Софії. Дивовижна природа долини Кам’янки, кохання Станіслава і Софії, талант керівника будівництва інженера Людвига Метцеля, наполеглива і важка праця майстрів Уманщини і дали світу цей прекрасний парк.
Коли ідеш алеями парку, то відчуваєш магічну силу кохання. Кожна квіточка, кожен кущик, кожне деревце налаштовують на роздуми про сенс життя, про кохання, про чарівну силу і красу нашої природи.
Поїздка до Софіївки залишила в душі кожного з нас незабутні враження, надихнула на подальшу творчу працю. Ми відчули магічну силу парку, бо хочеться повертатися туди знову і знову.
В.ДОЛЯН, С.КОЗАЧУК, вчителі ЗОШ №7
Фото О.СТОПИЧЕВА