ДВА ДРУГИХ МІСЦЯ ВИБОРОЛИ НАШІ ДІВЧАТА НА І ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ «ЮНИЙ ФЛОРИСТ»

22-24 вересня 2008 року в місті Києві проходив І Всеукраїнський конкурс «Юний флорист». Місто Новоград-Волинський представляла делегація у складі керівника гуртка «Фітодизайн» Палацу шкільної молоді Тетяни Миколаївни Дмитрук та її вихованців — учениць ЗОШ №9 Дарії Михальчук і Юлії Мікац та учениці ЗОШ №5 Катерини Титаренко.
З привітальним словом перед учасниками форуму виступив директор національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, доктор педагогічних наукч Володимир Валентинович Вербицький, директор Академії флористики Наталія Олександрівна Агєєва та Президент Асоціації флористів України Ігор Ігорович Добруцький.
Програмою заходу було передбачено конкурс на виготовлення квіткових композицій на вільну тему, конкурс — сюрприз та творчий захист конкурсних робіт.
Для учасників заходу були проведені майстер-класи з відомими флористами країни.
Під час роботи конкурсу працювала виставка «Квітуча Україна», що розкривала зміст, напрямки та досвід роботи з флористики та аранжування серед учнівської молоді з усіх областей України.
Два других місця вибороли наші дівчата за композиції «Першій вчительці присвячую» Михальчук Дарії та «Сніданок у бабусі» (стиль — кантрі) Мікац Юлії. Дані роботи були нагороджені дипломами, а виставка «Квітуча Україна», представлена майстром народної творчості Тетяною Миколаївною Дмитрук, — грамотою національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки за розвиток та популяризацію флористичного мистецтва.
Переможці отримали сертифікат Академії флористики Наталії Агєєвої на отримання безкоштовного навчання протягом 10 днів, а також запрошення в еколого-натуралістичний центр учнівської молоді на заочне навчання терміном у 2 роки з наданням посвідчення «Юний флорист».
Дарія МИХАЛЬЧУК, Юлія МІКАЦ, Катерина ТИТАРЕНКО