ЧЕКАЄМО ПРОПОЗИЦІЙ ЩОДО ГУМОРИСТИЧНОГО ПАМ’ЯТНИКА

Всі ми любимо наше рідне місто та хочемо, аби воно було завжди затишним, прикрашеним та неповторним. Напевно, всі погодяться, що гарним місто є завдяки доглянутим заквітчаним клумбам, чистим вулицям, паркам та скверам. Велику роль у наданні колоритності населеному пункту відіграють різноманітні архітектурні форми та скульптури, що стають їх родзинкою. Незвичайний, цікавий пам’ятник може бути пов'язаний з історією або визначною подією чи людиною в місті, а може просто увіковічнювати якусь професію, предмет побуту чи тваринку. Скажімо, у недалекому від нас Коростені є пам’ятник деруну, в Полтаві — галушці, в Черкасах — варенику, самогонному апарату, у Вінниці — ключеві від квартири, де гроші лежать, в Харкові — вухам, курячому яйцю, у Бердянську — збирачам колорадських жуків, жабі, яка душить, у Луцьку — свині. За кордоном можна побачити пам’ятник канцелярській скрепці, виделці, гаманцю, великому пальцю, дальнобійникам тощо. Великою кількістю таких творінь можуть похвалитись Київ, Львів, Одеса.
Такий креативний неповторний пам’ятник міг би прикрасити і наше місто. Отож, із 30 січня 2012 року у Новограді оголошується конкурс на кращу концептуальну ідею — проект малої архітектурної форми — скульптуру гумористичного напрямку.
Наразі утворене журі конкурсу, затверджена його програма та умови. До участі запрошуються окремі майстри та авторські колективи. Конкурс проводиться у два тури. Для участі у 1-му турі слід надати проектні пропозиції щодо місця розташування скульптури та його концепцію.
Проекти подаються на конкурс анонімно, під девізом у формі слова або семизначного числа, що проставляється у верхньому правому кутку кожного планшету.
Конкурс триває до 24 лютого 2012 року. Для відзначення кращого проекту встановлена премія в сумі 2000 грн. Також можуть бути заохочувальні премії у вигляді цінних пам'ятних подарунків.
Детальніше із умовами конкурсу можна ознайомитись на офіційному сайті міста у рубриці «Нормативна база. Розпорядження міського голови». З питань проведення конкурсу та вимог до подання документів звертайтеся за адресою: 11700, м.Новоград-Волинський, вул.Шевченка, 16, кімната 26, 30, телефони для довідок: 5-51-07, 5-33-08, 5-51-13, 5-60-45, e-mail: up.arxitektura@meta.ua, nv_kultura@meta.ua.
Відділ інформації і зв’язків із громадськістю міської ради