МЕДАЛІ ЗІ ШВЕЙЦАРІЇ І ПОЛЬЩІ — У НОВОГРАДІ!

МЕДАЛІ ЗІ ШВЕЙЦАРІЇ І ПОЛЬЩІ — У НОВОГРАДІ!

\"МЕДАЛІЗбірна України з карате-до завоювала перше загальнокомандне місце на міжнародному турнірі «Swiss karate open», що проходив у Цюріху (Швейцарія), 25-26 лютого. Загалом члени збірної України спромоглися на 21 золоту медаль. Приємно, що свій внесок до цього історичного успіху доклали й новоград-волинські ­спортсмени, вихованці відділення карате-до дитячо-юнацької спортивної школи.
Переможцем турніру став Дмитро Корнійчук, котрий у фіналі виявився значно сильнішим за представника країни-господаря. Бій завершився з розгромним рахунком — 5:1. За словами тренера новоград-волинських каратистів Петра Корнійчука, цей фінальний поєдинок був найбільш видовищним на змаганнях.
Бронзовим призером став Артем Кухарчук. У півфіналі жереб також звів Артема зі швейцарцем. Цього разу український каратист поступився. Проте в бою за третє місце перемога була за Кухарчуком.
Третій представник Новограда-Волинського — Мар’ян Парадівський — виступаючи в розділі ката, де спорт­смени змагаються у техніці й пластиці, завершив турнір без медалей. У поєдинку, в якому визначалася доля бронзи, судді надали перевагу супернику Мар’яна, до речі, теж швейцарцю.
Всього у змаганнях взяли участь 947 спортсменів із 27 країн. «Бої проходили на шести татамі. Варто відзначити, що вони привернули увагу майже трьох тисяч глядачів. А в цілому — чудовий турнір, гарне місто, приємна весняна погода», — поділився враженнями від змагань і перебування в Цюріху Петро Корнійчук.
* * *

А вже через тиждень, 3-4 березня, чотирьом каратистам з Новограда-Волинського та одному з району випала нагода поборотися за нагороди 8-го кубку «Harasuto world cup», що проходив у м.Лодзь (Польща). За свідченнями фахівців, даний турнір входить у четвірку найбільш масових серед тих, що проводяться на теренах Центрально-Східної Європи. Учасниками змагань стали 1100 каратистів із 17 країн світу.
Відзначимо чемпіонства Анастасії Ванжури та Артема Кухарчука. Віце-чемпіоном став Дмитро Корнійчук, котрий мав непогані шанси здобути ще одну нагороду — вже в іншій віковій групі, проте на заваді стала прикра травма. Через перелом пальця ноги Дмитро був змушений зійти з турнірної дистанції.
Олександр Канарський — єдиний представник району — за підсумками турніру має дві бронзи: в особистому заліку, а також у командному куміте.
Анатолій Овсянніков здолав опір двох суперників, але в наступному колі поступився. Цього було замало, щоб потрапити у призери.
Підводячи підсумки турніру, тренер Петро Корнійчук, насамперед, подякував батькам спортсменів, котрі профінансували поїздку на закордонні змагання. Також Петро Петрович відзначив гарний прийом з боку поляків, щоправда, через значну кількість учасників, турнір вийшов дещо затягнутим у часі — бої проводилися до пізнього вечора.
Олег БРЮХАНОВ