КЛУБ «ЄВРОБОКС» ПОПОВНЮЄТЬСЯ ЧЕМПІОНАМИ

КЛУБ «ЄВРОБОКС» ПОПОВНЮЄТЬСЯ ЧЕМПІОНАМИ

\"КЛУБПротягом лютого спортсмени новоград-волинського ­клубу «Євробокс» голосно заявили про себе одразу на кількох ­представницьких турнірах.
ВИХОВАНЕЦЬ «ЄВРОБОКСУ» — ПЕРЕМОЖЕЦЬ КУБКУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Об’єктом особливої гордості керівника клубу Леоніда Плісака став 19-річний Влад Кошель, вихованець клубу, між іншим — чемпіон світу з тайського боксу (за версією IFMA), котрий на Кубку Президента України з бойових мистецтв здобув титул чемпіона за версією Асоціації професійних видів єдиноборств. Цей турнір вперше проходив у Житомирі. У титульних поєдинках зійшлися найсильніші бійці України та інших країн. А центральним боєм того вечора став поєдинок за участю Влада Кошеля, котрий у ваговій категорії до 91 кг переміг львів’янина Володимира Лавренчука.
Клуб «Євробокс» відіграв не останню роль у перемозі ще одного спортсмена з Житомирщини. Адже представник обласного центру Сергій Дворнін, котрому протистояв у ринзі не абихто, а чемпіон Грузії О.Бейнідзе, останній навчально-тренувальний збір перед турніром проходив на базі саме новоград-волинського клубу. Не виключено, що здобути перемогу йому допомогли поради новоградського тренера Олександра Фоміна. До речі, Олександр нещодавно був призначений головним тренером збірної Житомирської області з боксу серед юнаків.
ЖИТОМИРЩИНА ПЕРЕБОКСУВАЛА ХМЕЛЬНИЧЧИНУ
Незадовго до цього двоє боксерів із Новограда-Волинського у складі збірної області стали учасниками першої матчевої зустрічі між командами Житомирської та Хмельницької областей. Впевнено проведені бої Олександра Фоміна та Назарія Петрошука допомогли збірній нашої області завершити цю зустріч перемогою.
Як зазначив Леонід Плісак, матчеві зустрічі — чудова нагода, щоб перевірити рівень готовності спортсменів. Тим більше, що і Житомирщина, й Хмельниччина на сьогодні мають досить непогані здобутки в боксі.
ДВА КАНДИДАТИ НА ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
Двоє новоград-волинських боксерів за підсумками обласного чемпіонату потрапили до числа претендентів на участь у чемпіонаті України. Змагання зібрали понад сто учасників із Житомира, Новограда-Волинського, Бердичева, Коростишева, Малина, Коростеня. Ігор Саулевич (1995 р.н.) у ваговій категорії 64 кг та Назарій Петрошук (1997 р.н.) у ваговій категорії 54 кг здобули перші місця, і тепер вони мають гарні шанси спробувати свої сили на всеукраїнському рівні.
Ще одне призове місце для клубу «Євробокс» здобув Назар Лук’янець (2000 р.н.). Він став другим у ваговій категорії до 39 кг.
БОЙОВЕ САМБО — НОВА СТОРІНКА «ЄВРОБОКСУ»
Відносно недавно під егідою клубу «Євробокс» у Новограді-Волинському почав розвиватися такий вид бойових мистецтв як самбо. Очолив цей напрям єдиноборств молодий і перспективний тренер, спортсмен Іван Пилипчук. На відкритому чемпіонаті Рівненської області, що відбувся 19 лютого, місцеві самбісти розпочали лік своїм нагородам — Андрій Огороднік у ваговій категорії до 57 кг став третім призером турніру.
Поступившись у півфінальному бою чемпіону України, Андрій переміг у втішному фіналі представника команди господарів — чемпіона Рівненщини.
Як зазначив Іван Пилипчук, однією з ключових причин поразки його вихованця у півфіналі стала різниця у власній вазі спортсменів — боєць із Новограда був значно легшим за суперника. Тим не менше, Андрій Огороднік потрапив до складу збірної Житомирської області й має гарні шанси стати учасником чемпіонату України з самбо.
ЗМІНИ НА КАПІТАНСЬКОМУ МІСТКУ
Тим часом відбулися зміни в керівництві Житомирської обласної федерації боксу. Організацію очолив Руслан Оглу. Представники Новоград-Волинської міської федерації боксу очікують, що з приходом нового керівника розвиток цього виду спорту на Житомирщині вийде на якісно новий рівень. Тож, користуючись нагодою, запрошують любителів бойових мистецтв на заняття боксом, бойовим самбо та іншими видами єдиноборств. Тренування відбуваються у приміщенні спортивного комплексу, що у «Морському», за адресою: вул.Ушакова, 54а.
Олег БРЮХАНОВ